Israelul mobilizează sisteme antirachete la Tel Aviv

Israelul a mobilizat sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv, vineri, în timp ce Washingtonul caută în continuare o "coaliţie internaţională" pentru a răspunde presupusului atac cu arme chimice al regimului de la Damasc, a anunţat postul militar de radio israelian, relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 aug. 2013, 16:57
Israelul mobilizează sisteme antirachete la Tel Aviv

O baterie antirachetă a fost mobilizată în cursul dimineţii în aglomeraţia Tel Aviv, a adăugat postul de radio.

De asemenea, site-ul de Internet Ynet a anunţat că acest sistem de interceptare antirachetă este poziţionat către nord, în direcţia Siriei vecine.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat joi seara că Israelul a mobilizat sistemele sale de interceptare antirachetă în perspectiva extinderii conflictului sirian.

Netanyahu nu a precizat unde au fost poziţionate aceste sisteme, dar, potrivit postului militar de radio israelian, armata a mobilizat baterii din cadrul sistemului său de apărare Iron Dome în nordul ţării, dar şi o baterie de rachete Patriot.

„În pofida slabei implicări a Israelului în dosarul sirian, am hotărât să mobilizăm baterii (din cadrul sistemului) Iron Dome, dar şi alte sisteme de interceptare”, a adăugat joi Netanyahu, citat într-un comunicat al serviciilor sale, înaintea unor consultări, la Ministerului Apărării, pe tematica securităţii.

„Noi nu suntem implicaţi în războiul din Siria. Dar, repet, dacă cineva încearcă să atace cetăţeni israelieni, Tsahal (armata israeliană) va replica în forţă”, a afirmat el, potrivit unui mesaj difuzat la ştirile de seară.

Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a anunţat, la rândul său, că armata israeliană este „pregătită pentru orice scenariu”.

De mai multe zile, Israelul se pregăteşte de eventuale repercusiuni, la frontiera sa de nord, în caz de intervenţie străină în Siria, iar Cabinetul de Securitate israelian a aprobat miercuri ca 1.000 de rezervişti să fie mobilizaţi în nord, „în caz de nevoie”.

Potrivit unui sondaj, realizat pe un eşantion de 519 persoane şi publicat vineri de cotidianul israelian Maariv, 77 dintre persoanele intervievate consideră că Israelul nu trebuie să desfăşoare o acţiune militară unilaterală dacă Washingtonul decide să nu lanseze raiduri aeriene în Siria.

Doar 11 dintre persoanele intervievate consideră că Israelul ar trebui se efectueze atacuri, deşi nicio ţară nu ar dori să intervină. În cele din urmă, 12 dintre participanţii la sondaj au declarat că nu au vreo opinie în acest sens.


loading...
Partenerii noștri