Israelul, prima ţară în care va fi administrată cea de-a treia doză de vaccin Pfizer

Autorităţile israeliene au anunţat că vor începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer în scopul stopării răspândirii variantei Delta.

29 iul. 2021, 17:39
Israelul, prima ţară în care va fi administrată cea de-a treia doză de vaccin Pfizer

A treia doză de vaccin Pfizer va fi administrată doar persoanelor trecute de 60 de ani, au anunțat radioul public Kan și Channel 13 TV, relatează Reuters. Astfel, Israelul  va deveni un teren de testare a celei de-a treia doze înainte ca ea să fie aprobată de Agenția Americană de Reglementare a Medicamentelor.

Reprezentanţii Pfizer au transmis că oamenii au nevoie de o a treia doză pentru a menține ridicată protecția împotriva coronavirusului. Compania a spus că ar putea aplica pentru autorizarea de urgență a celei de-a treia doze în SUA cel mai devreme în august.

Citeste si Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare

Ministerul israelian al Sănătății i-a informat pe șefii organizațiilor sanitare care au administrat ambele doze de vaccin Pfizer că, începând de duminică, pot administra și cea de-a treia doză persoanelor de peste 60 de ani.

De când varianta Delta a început să se răspândească în Israel, în luna iunie, Ministerul Sănătății a raportat de două ori scăderea eficienței vaccinului împotriva infectărilor și o ușoară scădere în protecția împotriva bolilor severe.

În ce măsură protejează a treia doză de vaccin Pfizer împotriva variantei Delta

Specialiştii din cadrul Pfizer sunt de părere că o a treia doză poate ”impulsiona puternic” protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului, comparativ cu schema de vaccinare cu două doze, potrivit datelor preliminare ale unui studiu, consemnează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit acestui studiu, o a treia doză de vaccin ar produce de cinci ori mai mulţi anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi de peste 11 ori mai mulţi anticorpi la persoanele cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creaţi după a doua doză.

Pfizer estimează că această a treia doză ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, faţă de schema alcătuită din două doze.

Citeste si Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă: Infectările cu varianta Delta au o tendință de creștere. Sunt 15 județe afectate, cele mai multe cazuri în București


loading...
Partenerii noștri