Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare

Încă două oraşe din România confirmă primele cazuri de infectare cu tulpina Delta. Este vorba despre Galaţi şi Timişoara. În ambele cazuri este vorba despre persoane care nu au fost vaccinate anti-covid.

29 iul. 2021, 16:55
Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare
Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare

Tulpina Delta devine dominantă în România. Prefectura Galaţi anunţă, joi, confirmarea primului caz de infectare din acest judeţ cu tulpina indiană. Potrivit primelor informaţii,  este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, nevaccinat, care s-a întors din Marea Britanie pe 11 iulie.

Tulpina Delta devine dominantă în România. A fost confirmat primul caz la Galaţi

Citeşte şi O femeie din Constanţa, infectată cu tulpina Delta de coronavirus, a murit. Alte şase persoane depistate pozitiv cu această tulpină în acelaşi judeţ

Bărbatul în vârstă de 59 de ani s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după ce s-a întors din Marea Britanie, iar pe 16 iulie a început să aibă primele simptome specifice bolii.

În data de 18 iulie a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical, fiind preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase. În  urma analizelor, a fost diagnosticat cu tulpina Delta. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi are o stare generală bună.

Un caz similar a fost confirmat şi la Timişoara. Şi aici a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID-19 la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

”Este vorba de un bărbat care s-a prezentat în UPU la Spitalul Judeţean Timişoara, ulterior s-a secventiat şi constatat că este infectat cu tulpina Delta. Iniţial, simptomatologia a impus tratarea în spital, dar în final s-a constatat că este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoană nevaccinata, de vârstă medie, fără istoric de călătorie în zona de risc în ultimele 14 zile sau contact cu persoană pozitivă. În familia bărbatului mai există o persoană pozitivă, dar în cazul acesteia nu există secventiere”, a declarat directorul DSP Timiş, potrivit News.ro.

Potrivit autorităţilor, în judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate cinci noi cazuri de COVID-19, dintre care patru sunt din Timişoara şi unul în Dumbrăviţa. 39 de pacienţi sunt internaţi în spital, iar şase sunt la Terapie Intensivă. Rata de infectare în Timiş este 0,06 la mie, iar în Timişoara este 0,10 cazuri la o mie de locuitori.

Citeşte şi Andrei Baciu, anunţul despre tulpina Delta care îi sperie pe români: „Mai avem câteva săptămâni în care putem să accelerăm pregătirile pentru valul patru”