Israelul ripostează la tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza

Forțele israeliene au lansat miercuri noaptea o lovitură aeriană asupra unui obiectiv al mișcării radicale Hamas din Fâșia Gaza, după ce militanții palestinieni au tras mai multe tiruri de rachete către sudul Israelului, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

27 aug. 2015, 06:30
Israelul ripostează la tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza

”Ca răspuns la tirurile de rachete, aviația israeliană a vizat un obiectiv al producției de arme al Hamas din centrul Fâșiei Gaza”, se arată într-un comunicat al armatei israeliene, care nu precizează dacă operațiunea israeliană și tirurile palestiniene s-au soldat cu victime.

Potrivit armatei israeliene, este vorba despre al optulea tir de rachete lansate din Gaza de palestinieni de la începutul acestui an.

Citeşte şi O rachetă din Gaza a lovit sudul Israelului

În urmă cu trei săptămâni, după ce o rachetă a lovit sudul Israelului, avioane israeliene au bombardat o tabără de antrenament a mișcării Hamas, rănind patru persoane.

Conflictul armat din Fâșia Gaza din iulie-august 2014, care a durat 50 de zile, s-a soldat cu 2.200 de morți în tabăra palestiniană și circa 70 în cea israeliană.