Israelul testează măşti care să ucidă coronavirusul. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: „Suntem astăzi într-un război”

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a declarat, vineri, la România TV, că două companii israliene încearcă să găsească măşti care să ucidă noul coronavirus. Diplomatul a explicat că Israelul se numără între statele implicate în crearea unui vaccin împotriva virusului COVID-19.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 18:02
Israelul testează măşti care să ucidă coronavirusul. Ambasadorul Israelului la Bucureşti: „Suntem astăzi într-un război”

În cadrul emisiunii „Ultima oră” prezentată de jurnalista Lili Ruse, David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a vorbit despre eforturile făcute de cercetătorii din mai multe ţări pentru a realiza cât mai repede un vaccin împotriva coronavirus.

„Sunt doar patru locuri în lume de unde credem că poate să vină vaccinul respectiv: Statele Unite, China, Japonia sau Israel. În Israel, Institutul Migal a anunţat că va intra într-un proces de testare pe oameni, dar acest lucru va mai dura. Au făcut nişte teste pe animale şi rezultatele erau bune, dar încă va mai dura”, a declarat David Saranga, la România TV.

Diplomatul israelian a explicat că „în Israel sunt două companii care încearcă să găsească măşti care nu numai că o să încerce să blocheze virusul”.

„Scopul e să ucidă virusul. Toată lumea ştie că măştile pe care lumea le poartă astăzi sunt numai pentru a bloca virusul. Dacă măştile pot să ucidă virusul, atunci putem să facem un pas înainte”, a precizat Saranga.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti a vorbit şi despre măsurile pe care autorităţile israeliene le iau pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. 

„Prima măsură este ca Ministerul Sănătăţii să facă public traseul pe care acea persoană l-a făcut şi orice persoană care a intrat în jurul persoanei infectate trebuie să intre în izolare la domiciliu. Avem în Israel zeci de mii de oameni care sunt izolaţi la domiciliu fiindcă orice persoană ştie unde era bolnavul respectiv.

A două măsură este tehnologia pe care Shin Beth (Serviciul israelian de securitate internă) o foloseşte – să fie urmărită persoana infectată timp de 30 de zile, să vedem dacă persoana se află în carantină şi nu pleacă de acolo”, a afirmat ambasasorul.

Întrebat despre restricţiile pe care autorităţile române le-ar putea aplica ca urmare a decretării stării de urgenţă, ambasadorul Israelului la Bucureşti a precizat că „suntem astăzi într-un război şi în timpul unui război trebuie să luăm măsuri pe care nu le luăm” în mod normal.

COVID-19. Record de morţi în Italia, 627 în ultimele 24 de ore. Numărul decedaţilor a trecut de 4.000