Istanbul: În capitala ospitalităţii

Toate popoarele se lauda cu ospitalitatea lor, dar unul singur este laudat de toate celelalte. Poporul acesta traieste in Istanbul. Indiferent ca e vorba de negustorii pietelor si ai bazarelor, de chelneri, ghizi sau de oameni de pe strada, in orasul acesta oriental, lumea iti zambeste mereu. Te cheama sa iti arate, sa te invite sa gusti, sa privesti, sa intelegi.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 09:09
Istanbul: În capitala ospitalităţii

Nu te simti stingher nici macar in palatele albe de la marginea marii, in minarete sau in Sultanahmet, zona veche a orasului, cu moschee, biserici si palate datand din epoca romana si bizantina. Pentru ca aici, istoria are mai multe nume: grecesti, persane, romane, venetiene.

In ciuda atator urme ale trecutului, orasul e vibrant si colorat. O arata çay bahcesis (ceainariile), kahvehani (cafenelele), tavernele si restaurantele. Iar mancarea turceasca e o calatorie in sine. O descoperi, te bucura, te desfata. Combinatii inspirate, condimente – atat cat sa iti deschida papilele, dar sa nu le suprasolicite, dulciuri de poveste. Culori, texturi si nume de preparate ca in ospetele scriitorilor. Kebapuri, supe de linte, vinete umplute, baclavale, cafele la nisip si ceaiuri aromate.

Descopera-le cu ragaz pe toate. Mancaruri, privelisti, trecuturi si magii orientale. Poate intr-unul din city-breakurile de aici:

Acest articol este parte din seria “Destinatii europene pe care merita sa le vezi”, un parteneriat intre RomaniaTV si Vola. Poti alege city-break-uri in alte 50 de orase din lume.