Isteria coronavirus. Oamenii au început să îşi arunce animalele de la balcon, de teama îmbolnăvirilor FOTO

Panica provoacă isterie şi atitudini necontrolate în China, unde în urma unui zvon potrivit căruia animalele răspândesc coronavirusul unde oamenii au început să își arunce animalele de companie de la etaj.

01 feb. 2020, 14:07

Un câine a fost găsit mort după ce a fost aruncat în timpul nopții de la unul din etajele superioare ale unui bloc turn din Tianjin. De asemenea, cinci pisici au fost aruncate de la etaj în Shanghai.

Incidentele au apărut după ce presa locală a denaturat o declarație a unui expert la Televiziunea Centrală Chineză, care avertiza că toate animalele care intră în contact cu pacienți infectați cu coronavirus trebuie plasate în carantină. Însă în mediul online a fost răspândită informația falsă potrivit căreia „toți câinii și pisicile pot să răspândească coronavirusul„. Zvonul s-a propagat rapid pe rețelele de socializare, iar oamenii speriați au luat măsuri extreme.

Pentru a opri acest fenomen, televiziunea chineză a postat pe conturile sale de socializare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Oficial au murit 213 oameni și 8.900 de persoane sunt infectate. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, dar virusul a fost identificat în alte 20 de state.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a decretat starea de urgentă la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vizită în China, unde a mers pentru a vedea care sunt măsurile luate de responsabilii de acolo pentru a stopa răspândirea virusului.