Isterie în benzinării. Radu Burnete, despre reacţia Guvernului: „Nu cred că fac bine că fac aceste controale. Pare o reacţie la nervi”

Radu Burnete, director al conferderaţiei patronale Concordia, a comentat decizia Guvernului de a demara controale în benzinării, după creşterea preţurilor la carburanţi.

10 mart. 2022, 21:34
Isterie în benzinării. Radu Burnete, despre reacţia Guvernului: „Nu cred că fac bine că fac aceste controale. Pare o reacţie la nervi”

Isterie în benzinării. Radu Burnete, directorul confederaţiei patronale Concordia, spune că decizia Guvernului de a demara controale la benzinării pare o reacţie la nervi şi nu crede că că aceste verificări fac bine.

Isterie în benzinării. Radu Burnete, despre reacţia Guvernului

Citeşte şi Klaus Iohannis intervine în „criza carburanţilor” şi acuză Rusia de creşterea preţurilor

”Nu cred că fac bine că fac aceste controale, nu acesta este răspunsul, să trimiţi ANAF-ul, ANPC, Consiliul Concurenţei. Pare aşa, o reacţie la nervi, s-a întâmpat ceva, nu ştim ce s-a întâmplat şi arătăm că avem forţă şi trimitem toate instituţiile să investigheze. Am impresia că Guvernul a început de la coadă la capăt această investigaţie”, a spus Radu Burnete la Profit Tv, potrivit news.ro.

Directorul confederaţiei patronale Concordia explicat că în confederaţie există producătorii de ţiţei şi benzină, nu pe cei care distribuie, iar din discuţiille cu ei, ştiau evoluţia, cum se formează preţul benzinei.

”Am ştiut repede să ne dăm seaama că o creştere de 50 sau 60 la sută, cât af fi înseamnat 11 sau 12 lei, era imposibilă, însemna că preţul la ţiţei să crească de trei, patru ori.

Până la urmă, România este o piaţă liberă, dacă patronul de la benzinăria din Beiuş vrea să vândă că cu 26 de lei preţul la benzină, este problema lui. Eu m-aş întreba de ce televiziunile din România au găsit că asta este o ştire naţională, când există un instrument al Guvernului, al Consiliului Concurenţei, Monitorul Preţului şi poţi intra acolo să vezi cât e preţul la toate benzinările din ţară. Orice jurnalist putea să facă asta”, a spus mai spus Burnete.

Acesta a mai explicat că, din punctul său de vedere,”o mare parte a presei a amplificat nebunia asta şi e o vulnerabilitate în vremurile acestea”.

Referitor la evoluţia preţurilor la carburanţi, Radu Burnete a declarat: ”Avem datoria să le explicăm oamenilor că ceea ce se întâmplă la graniţele noastre are nişte consecinţe şi, până la urmă, libertatea pe care încercăm să o apărăm are un preţ, pe care acum îl vom plăti şi noi într-o instabilitate economică”.

Potrivit directorului Concordia, ”preţul energiei va fluctua, preţul gazului, pentru noi, este o chestiune mai dificilă, suntem mai dependenţi de gaz, în cazul ţiţeiului şi acesta va fluctua, dar sunt mult mai multe ţări exportatoare de ţiţei, deci chiar dacă pentru un moment scurt putem avea o creştere accelerată de preţ ea nu poate ţine, pentru că sunt suficiente forţe globale care se vor pune în mişcare ca să aducă motorină şi benzină în Europa”.

Radu Burnete a menţionat că fluctuaţii vor exista, dar ”trebuie să fim calmi, înainte să ne ducem buluc la benzinării, şi să ne informăm”.

Citeşte şi PREŢ MOTORINĂ în România. Cu cât se vinde un litru de carburant în benzinării