Isterie în cinematografele americane după masacrul din Colorado

După ce a omorât 12 oameni la premiera lui Dark Knight, James Holmes a reuşit să stârnească panică în sălile de cinema de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 08:54
Isterie în cinematografele americane după masacrul din Colorado

La Edgewater, în New Jersey, o sală a fost evacuată luni, după ce un individ a fost observat cum se strecoară afară, pe o ieşire de urgenţă. În California un bărbat a fost arestat după ce a vorbit cu entuziasm despre atentatul din Colorado şi a făcut referire la o armă. În Pennsylvania publicul a ieşit în fugă dintr-o sală de cinematograf după ce acolo izbucnise o ceartă banală între câţiva spectatori. În Arizona, un bărbat beat a băgat în sperieţi spectatorii după ce a început să caute ceva în rucsac. Poliţia nu a găsit acolo decât nişte băutură.

Din păcate, au existat şi situaţii mai alarmante. În Maine, poliţia l-a oprit pe autostradă pe Timothy Courtois pentru că mergea cu 170 de km la oră. În Fordul său Mustang oamenii legii au descoperit o puşcă automată AK47, patru pistoale şi multă muniţie. Pe lângă toate astea, Courtois mai adunase şi o mulţime de tăieturi din ziare despre atentatul din Colorado. La interogatoriu, suspectul a mărturisit că nu intenţiona să atace nicio sală de cinematograf, dar nu excludea ideea de a-l împuşca pe fostul său şef, într-o zi sau alta.

Peste toate astea, vânzările de arme de foc au explodat în Colorado, iar oamenii au luat cu asalt cursurile menite să-i înveţe cum se umblă cu aşa ceva. Un efect similar a avut loc după masacrul de la universitatea Virginia Tech, în 2007.