Pericol de explozie lângă benzinărie. Bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină, răsturnat la ieşirea din Peco

Un incident grav s-a petrecut în judeţul Galaţi. Un bazin din plastic încărcat cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat la ieşirea din benzinărie. Pompierii au intervenit de urgenţă la faţa locului.

10 mart. 2022, 16:28
Pericol de explozie lângă benzinărie. Bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină, răsturnat la ieşirea din Peco
Bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină, răsturnat la ieşirea din benzinărie

Un bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat la ieşirea din benzinărie. Incidentul s-a petrecut în Tecuci, judeţul Galaţi.

Un bazin din plastic plin cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat la ieşirea din benzinărie

Pompierii din Tecuci au intervenit cu o autospecială pentru asigurarea masurilor PSI în apropierea unei benzinării după ce un bazin de plastic încărcat cu 1000 de litri de motorină s-a răsturnat pe şosea.

Citeşte şi E oficial! Breaking news! Lukoil a majorat prețurile la carburanți! Cea mai ieftină benzinărie din România are acum prețuri identice cu OMV Petrom! Cât costă litrul

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi,  bazinul aparţine şoferului unei autoutilitare de tip papuc. Acesta s-a răsturnat în momentul în care şoferul a efectuat virajul la ieşirea din benzinărie.

Inspecţia de prevenire din cadrul ISU Galaţi va face verificări şi va aplica sancţiuni atât şoferului cât şi angajaţilor benzinăriei care nu ar fi trebuit să permită alimentarea cu combustibil într-un astfel de recipient.

Reamintim că benzinăriile din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

De exemplu, o benzinărie din judetul Bihor a ajuns să aibă cei mai scumpi carburanţi din ţară. Un litru de benzină a ajuns să coste 11,10 lei. La acelaşi preţ a ajuns şi litrul de motorină. Speriaţi că preţul carburanţilor ar putea să crească şi mai mult, românii au început să stea la cozi şi să-şi facă provizii.

De asemenea, benzinăriile din Bucureşti au fost asaltate de şoferi, miercuri seara, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, traficul fiind dat peste cap din cauza cozilor imense de maşini.

În tot acest timp, Guvernul dă asigurări că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi, iar premierul a dispus controale la benzinării.

„Am activat încă de aseară instituţiile de control şi de verificare a situaţiei generată de creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. În această dimineaţă am convocat o şedinţă cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri. Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii şi economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă.

Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru ca din lăcomie sau din orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor.

Institiţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care care încalcă legea. România este o ţară sigură în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă şi stabilitatea economică.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare reală economică.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri.

Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi ferm şi de îndată pedepsită prin intervenţia statului român”, a declarat premierul Ciucă.

Citeşte şi Preţurile la benzină şi motorină au ajuns la 11,10 lei. Cozi imense la benzinării: „Aşa ceva nu am mai văzut de pe vremea lui Ceauşescu” Guvernul anunţă controale! FOTO