Istoricul relației tensionate dintre Regina Elisabeta și Prințesa Diana. De ce regina, la vârsta de 50 de ani, nu o plăcea deloc pe soția fiului ei, Charles și de ce s-a opus căsătoriei?!

Relația tensionată dintre Regina Elisabeta și Prințesa Diana rămâne de notorietate. Mama Prințului William și al lui Harry, decedată în august 1997, la doar 36 de ani, a fost mereu un subiect de mare interes pentru presa tabloidă. 

09 sept. 2022, 07:58

Prințesa Diana a rămas întipărită în mentalul colectiv drept o femeie devotată în privința creșterii și educației celor doi copii, în relația cu soțul ei, cu oamenii simpli, aflați în suferință și mereu cu apariții publice strălucitoare. Totuși, personalitatea Prințesei Diana a contrastat mereu cu cea a Reginei Elisabeta.

Casa Regală niciodată nu a vorbit transparent despre tensiunile dintre Regina Elisabeta și Prințesa Diana, însă presa de cancan din Marea Britanie a reușit de-a lungul timpului să obțină informații picante din spatele cortinei, pe care le-au pus cap la cap. La început, Majestatea Sa nu s-ar fi opus total relației, deși ar fi avut anumite rezerve. Ba chiar i-a permis Prințesei Diana să reprezinte Familia Regală.

Mai apoi, temperamentul coleric, nonconformismul, respectiv curajul Prințesei Diana ar fi incomodat suveranul. Nora ar fi încălcat mai multe reguli impuse de Casa Regală, aspect ce a determinat o răcire a relației dintre cele două. Printre punctele care ar fi deranjat-o cel mai tare pe Regina Elisabeta ar fi fost ținutele prea îndrăznețe ale Prințesei Diana, care ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult formalism și sobrietate, în opinia șefei de la Casa Regală.

 

Viața Prințesei Diana, marcată de tensiuni cu Regina Elisabeta a II-a și depresie

 

De-a lungul timpului, cele două femei au fost implicate în diverse momente iconice, extrem de apreciate de cetățeni, dar și mai puțin plăcute. După moartea Prințesei Diana, o mulțime de teorii ale conspirației au fost vărsate în spațiul public. Soția Prințului Charles a murit într-un accident de mașină, autoturism în care se mai afla un bărbat. Ziarele de la acea vreme au scris că probabil, Regina Elisabeta a fost cea care a pus la cale asasinarea Prințesei de Wales, în urma tensiunilor acumulate de-a lungul anilor.

Nunta dintre Prințesa Diana și Prințul Charles a avut loc în anul 1981. În 1993, Diana surprindea pe toată lumea după ce și-a anunțat retragerea din viața publică. În 1995, Regina Elisabeta a II-a și-a dat acceptul pentru divorț, o situație foarte incomodă pentru Casa Regală. Prințesa Diana a continuat actele caritabile, presa nu a încetat să o „vâneze”, astfel fosta parteneră a lui Charles că ajunseseră să fie relatate în tabloide tot felul de presupuse aventuri și relații amoroase ale Prințesei. Din acest motiv și din cauza episoadelor tensionate la Casa Regală, viața Dianei a fost marcată de depresie.

Regina Elisabeta a II-a a decedat joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.