ISU Hunedoara: Incendiul din Munţii Şureanu a fost stins în proporţie de 80 la sută

Incendiul izbucnit la litiera pădurilor de foioase din Munţii Şureanu a fost stins în proporţie de 80 la sută, a anunţat, sâmbătă, după retragerea elicopterului care arunca apă în zona focarelor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, lt. Anemona Doda.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 15:16
ISU Hunedoara: Incendiul din Munţii Şureanu a fost stins în proporţie de 80 la sută

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda, incendiul izbucnit la litiera pădurilor de foioase din Munţii Şureanu a fost stins în proporţie de 80 la sută, după ce elicopterul MAI a aruncat cu ajutorul unui coş special aproape 150.000 de litri de apă în zona unde erau focarele.

„S-a intervenit timp de două zile cu un elicopter militar care a efectuat 50 de transporturi de apă cu ajutorul unui coş special având capacitatea de 3.000 de litri. Cu alte cuvinte, s-a intervenit pentru limitarea arderii cu aproximativ 150.000 de litri de apă extraşi din barajul Ostrov, care se află la o distanţă de aproximativ zece kilometri de focarele din munţi. Incendiul e aproape stins, aşa că elicopterul s-a retras. În zonă sunt 20 de pompieri militari care supraveghează focarele mici care au mai rămas”, a declarat lt. Anemona Doda.

Potrivit acesteia, incendiul din Munţii Şureanu a afectat peste trei sute de hectare de teren.

În ultimele zile, pompierii hunedoreni s-au confruntat cu zeci de incendii de vegetaţie uscată care s-au manifestat pe aproximativ 500 de hectare de teren şi litieră de pădure.

Focarele de incendiu izbucnite la litiera pădurilor de foioase din Munţii Şureanu s-au extins, joi, deoarece elicopterul solicitat pentru a interveni în zonele de creastă, unde pompierii nu pot ajunge, nu a putut decola din Maramureş spre Hunedoara din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Elicopterul MAI a intervenit, însă, vineri, când peste 90.000 litri de apă au fost aruncaţi din acesta pentru a stinge focarele de incendiu izbucnite la litiera pădurilor de foioase din Munţii Şureanu, în zonele de creastă, unde pompierii nu pot ajunge.