ISU va avea cinci subunităţi noi de intervenţie rapidă, la Bucureşti. UNDE vor fi construite

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti va avea cinci noi subunităţi de interveţie rapidă, acestea urmând să fie construite în zone pretabile în acest sens. Proiectul, care prevedea iniţial dezvoltarea a 13 astfel de subunităţi, va fi dezvoltat împreună cu Primăria Capitalei. Noile amplasamente urmează să fie supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţa de joi. 

28 sept. 2016, 16:07
ISU va avea cinci subunităţi noi de intervenţie rapidă, la Bucureşti. UNDE vor fi construite

Noile subunităţi de pompieri vor putea răspunde în timp optim solicitărilor unei situaţii de urgenţă, indiferent de locul şi momentul unde se produce situaţia de urgenţă, se menţionează în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre de Consiliu General privind înfiinţarea de noi subunităţi de pompieri/puncte de lucru la nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov. 

ISU a solicitat un număr de 13 zone necesare dezvoltării noilor subunităţi. Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), împreună cu reprezentanţii ISU, au identificat un număr de 14 terenuri în aceste zone, iar în urma analizei în teren a specialiştilor, s-a constatat că numai un număr de cinci terenuri sunt pretabile dezvoltării, într-o primă fază, a proiectului în comun. 

Locaţiile propuse pentru construcţia noilor subunităţi de pompieri vor fi supuse votului CGMB, în şedinţa de joi:

– amplasament 1: Şoseaua Chitilei FN Sector 1 pentru care se foloseşte nr.221

– amplasament 2: Zona Lacul tei FN Sector 2 pentru care se foloseşte strada Doamna Ghica nr.1

– amplasament 3: Zona Parcul Văcăreşti Şoseaua Mihai Bravu nr.612-616 Sector 4

– amplasament 4: Zona Giuleşti Calea Giuleşti FN Sector 6

– amplasament 5: Zona Parcul Verdi Sector 2. 

Bugetul estimat iniţial de autorităţi pentru toate cele 13 subunităţi de intervenţie rapidă era de 4 milioane euro fără TVA. După ce numărul subunităţilor d epompieri a fost redus la cinci, bugetul propus acum este de 1,5 milioane euro. 

CITEŞTE ŞI Centrul de Management pentru Situaţii de Urgenţă, de 25 mil. euro, zace NEFOLOSIT de un an. ISU stă în 32 de clădiri cu risc seismic

Clădirea destinată Centrului de Management Integrat pentru Situații de Urgență la nivelul Municipiului București (CMISU), care va reuni toate dispeceratele structurilor implicate în gestionarea unei situații de urgență (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ambulanță, SMURD, Poliție, Jandarmerie etc), a fost finalizată, iar echipamentele au fost instalate, dar fără să fi fost semnate protocoalele de funcționare între structuri, astfel că imobilul nu poate fi folosit. Una dintre companiile implicate în realizarea sistemului, UTI Grup, arată, la solicitarea Profit.ro, că Primăria nu a semnat încă documentele de recepție și nu a plătit integral lucrările. Municipalitatea estimează totuși că Centrul poate fi operațional în decembrie. În acest timp, 32 de clădiri în care funcționează ISU sunt, ca o ironie, cu risc seismic ridicat. Detalii, aici. 

Concepţia de intervenţie urmăreşte cu precădere: 

– asigurarea unor intervenţii prompte, cu eficienţă maximă, încadrate în timpii de răspuns stabiliţi la nivel naţional

– reducerea pierderilor de vieţi omeneşti, a pagubelor materiale şi a efectelor negative asupra mediului, se specifică în raportul de specialitate al PMB.