Un celebru virusolog italian avertizează. „Nu vom scăpa mai devreme de trei luni de acest Covid-19”

Italia nu va scăpa "mai devreme de trei luni" de epidemia Covid-19, care a ucis deja aproape 3.000 de oameni în peninsulă, a estimat joi virusologul Massimo Galli, care conduce serviciul de boli infecțioase al celui mai mare spital din Milano.

19 mart. 2020, 15:52
Un celebru virusolog italian avertizează. „Nu vom scăpa mai devreme de trei luni de acest Covid-19”

Speranța mea este că ne vom putea elibera de acest virus nu mai devreme de trei luni de la momentul în care am aplicat anumite reguli„, a spus Massimo Galli. Italia a luat măsuri foarte stricte de carantinare a populației, însoțite de închiderea școlilor și a magazinelor neesențiale.

Nu este și nu va fi un timp scurt, dar dacă se produce în termen mai scurt, voi fi primul care se va bucura. Vaccinul este o speranță, există 18 programe deschise pentru a ajunge la vaccin. Dacă avem noroc, vaccinul va veni probabil după vară, nu înainte„, a adăugat virusologul.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: „Picăturile homeopate nu sunt recomandate pentru coronavirus”. Un medic vindea „antidotul” cu 50 lei

Noul coronavirus a ucis cel puțin 9.020 de persoane după apariția sa, în decembrie, în China. Italia, a doua cea mai afectată țară din lume, cu 2.978 de decese, este pe punctul de a depăși China (3.245 morți, potrivit cifrelor oficiale).

Peste 217.510 cazuri de infectare au fost detectate în 157 de țări și teritorii de la începutul pandemiei.