Italia a înregistrat cel mai mare număr de morţi, după Al Doilea Război Mondial. Coronavirusul a aruncat în aer vechile statistici

Italia a înregistrat anul trecut cel mai mare număr de morți de după cel de-al Doilea Război Mondial, arată cifrele oficiale publicate de autorităţile de la Roma.

08 mart. 2021, 15:17
Italia a înregistrat cel mai mare număr de morţi, după Al Doilea Război Mondial. Coronavirusul a aruncat în aer vechile statistici

Italia a înregistrat în total 746.146 de decese, cu 15% mai mult decât media anuală pentru anii 2015-2019, a informat biroul de statistică Istat din Roma, citat de Reuters. Ţara a fost afectată la sfârșitul lunii februarie 2020 de un prim val de coronavirus. Prin urmare, autoritățile au analizat excesul de mortalitate observat între lunile martie și decembrie. Numărul deceselor a fost cu 20% mai mare decât mediile înregistrate în aceeași perioadă între 2015 și 2019. Provinciile cu cea mai mare creştere a ratei deceselor au fost Bergamo +60,6%, Cremona + 52,7%, Lodi +46,7% şi Brescia +40,7%. Deşi legătura cu coronavirusul este evidentă, acest lucru nu înseamnă neapărat că toate decesele excedentare sunt legate direct de Covid-19, specialiştii explicând că excesul de mortalitate ar putea fi legat și de saturația spitalelor.

Vineri, autoritățile sanitare de la Roma au contabilizat peste 24.000 de infectări noi în ultimele 24 de ore, depășindu-se oficial graniţa de 3 milioane de contaminări de la începutul epidemiei. Cu toate acestea, se așteaptă ca numărul real să fie mai mare, cu multe persoane care prezintă puține simptome sau nu sunt testate. În ultimele 24 de ore, 297 de persoane au murit de Covid în Italia.

Citeşte şi Italia amână vaccinarea în masă până după Paşte. Din primăvară o să vaccineze peste 10 milioane de persoane pe lună

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat, vineri, o intensificare a luptei împotriva epidemiei, introducând noi restricții în trei regiuni. Friuli-Venezia Giulia și Veneto (nord), clasificate până acum în galben (risc moderat), trec la portocaliu (risc mediu), în timp ce Campania, regiunea Napoli, se schimbă în roșu (risc ridicat) de luni, 8 martie.

Aceste măsuri intervin în timp ce Institutul Superior de Sănătate (ISS), care sfătuiește guvernul în lupta împotriva Covid, a subliniat vineri că, pentru prima dată în șapte săptămâni, rata de reproducere, care măsoară viteza de răspândire a virusului, a crescut peste valoarea critică de 1 la 1,06. Peste 1, considerăm că epidemia tinde să crească, deoarece un pacient infectează în medie mai mult de o altă persoană.

Restricțiile în diferite zone variază, cea mai strictă fiind în zonele roșii, cu închiderea barurilor, restaurantelor, școlilor și creșelor și interzicerea circulației, cu excepția motivelor de muncă sau de sănătate.

Citeşte şi Români, sclavi în Italia. Povestea lor i-a impresionat şi pe poliţiştii din peninsulă


loading...
Partenerii noștri