Români, sclavi în Italia. Povestea lor i-a impresionat şi pe poliţiştii din peninsulă

Un nou caz de sclavagism în care victimele sunt români a fost descoperit de politiştii italieni. Potrivit Poliţiei din pensinsulă, doi români era ţinuţi în condiţii mizere şi exploataţi de un fermier italian din Orvieto, provincia Treni. Erau prost plătiţi, uneori în mâcare, şi erau cazaţi într-o casă fără încălzire, năpădită de şobolani. Poliţiştii i-au salvat pe cei doi români şi au fost profund impresionaţi de condiţiile în care erau ţinuţi.

04 mart. 2021, 14:40
Români, sclavi în Italia. Povestea lor i-a impresionat şi pe poliţiştii din peninsulă

Poliţiştii din Orvieto, provincia Treni, a salvat doi români care erau ţinuţi ca sclavi şi exploataţi de un fermier în Italia. Românii erau obligaţi să lucreze fără niciun fel de contract, fără protecţie socială, şapte zile din şapte la ferma italianului, dar şi pentru alţi fermieri din zonă. De multe ori nici nu primeau bani pentru munca prestată, fermierul socotind că mâncarea primită este suficientă.

Citeşte şi: Români traficanţi de sclavi, arestaţi în Spania. Aduceau muncitori din Africa şi îi închiriau fermierilor iberici

Când nu prestau muncă la fermă, cei doi români erau ţinuţi într-o clădire dărăpănată, fără geamuri şi fără încălzire, năpădită de şobolani, situată pe teritoriul Parrano şi deţinută de antreprenorul italian.

Cazul sclavilor români a ajuns la urechile poliţiştilor, care s-au sesizat şi au pornit operaţiuni de urmărire şi supraveghere a fermei.

Oamenii legii au fost profund impresionaţi de condiţiile mizere în care erau ţinuţi cei doi români.

De asemenea, poliţiştii au descoperit că fermierul italian se conectase ilegal la reţeaua electrică şi la conducta de apă, estimând o pagubă de peste 10.000 de euro.

Fermierul a fost acuzat de angajare ilegală, intermediere şi exploatare ilicită a muncii, precum şi pentru conexiunea abuzivă la reţeaua de electricitate şi apă.

Citeşte şi: Oameni răpiţi din gări, abuzaţi şi ţinuţi ca sclavi în Maramureş. Cazul a intrat în atenţia DIICOT