Italia a preluat PREŞEDINŢIA semestrială a UE. Vrea o REÎNNOIRE a Europei

Italia preia, marţi, de la Grecia, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene. Viitoarea preşedinţie a UE este pregătită de schimbare şi se va concentra pe creşeterea economică şi pe o Europă mai unită.

01 iul. 2014, 09:04
Italia a preluat PREŞEDINŢIA semestrială a UE. Vrea o REÎNNOIRE a Europei

Italia a preluat, luni, de la Grecia, Președinția Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, anunţă presa italiană. 

Prioritățile Romei se vor axa pe controlul migrației ilegale, combaterea șomajului în rândul tinerilor și elaborarea politicilor de stimulare a creșterii economice. Conducerea italiană este de părere că ar fi nevoie de o schimbare a direcţiei priorităţilor politicii europene, în sensul unei Europe mai unite şi pentru a face Europa să devină din nou un „vis”, şi nu a o sursă de probleme şi dezamăgire pentru cetăţenii săi, scrie ANSA.

„Acest semestru este unul special, pentru că începe un nou ciclu politic. Sunt primele 6 luni ale unei noi legislaturi europene care a fost aleasă în luna mai”, a declarat într-un interviu acordat agenţiei Itar-Tass de către Sandro Guoqi, secretarul Consiliului de Stat al Miniştrilor responsabili cu Politica Europeană. „Italia este pregătită să facă schimbări. Dar aceste schimbări nu ar fi posibile fără o reînnoire a Europei„, a declarat şeful Guvernului italian, premierul Matteo Renzi, precizând că problemele actuale ale Italiei sunt foarte asemănătoare cu cele cu care se confruntă Europa.

În principiu, Italia îşi propune în perioada în care va deţine preşedinţia semestrială a UE să introducă metode mai eficiente de decizie şi management. De asemenea, va susţine procesul de extindere a Uniunii Europene cu noi membri, urmând să promoveze viitoarea aderare a Albaniei şi Serbiei.