Măsuri speciale de securitate în porturile din Italia din cauza riscurilor teroriste

Italia a ridicat joi nivelul de securitate în porturile sale turistice, a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă, ceea ce înseamnă o intensificare a controalelor persoanelor și a vehiculelor în timpului sezonului de vară, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 17:58
Măsuri speciale de securitate în porturile din Italia din cauza riscurilor teroriste

Amiralul Vincenzo Melone a trimis o scrisoare prin care a dispus ca porturile turistice să ridice nivelul de alertă de la 1 la 2, a afirmat purtătorul de cuvânt. Cel mai înalt nivel este 3.

Paza de coastă nu a oferit nicio explicație pentru această măsură.

Nivelul de alertă de securitate în Italia este deja 2, cel mai înalt nivel posibil în absența unui atac direct, ca urmare a atentatelor islamiste din Franța și Belgia de anul trecut.

După atacul de la Nisa de luna trecută în care au fost ucise mai mult de 80 de persoane, Italia și-a intensificat controalele la frontieră, iar săptămâna trecută Roma a sporit securitatea la Colosseum și Vatican după ce un preot francez a fost ucis în biserica sa.

Italia a anunțat săptămâna trecută că este dispusă să permită utilizarea bazelor sale aeriene și a spațiului său aerian pentru bombardamente împotriva grupării jihadiste Stat Islamic din Libia în cazul în care Statele Unite vor solicita acest lucru.