Italia devine zonă albă din 21 iunie. Când vor scăpa italienii de purtatul măştii în spaţiile deschise

Italia scapă de carantină pe timp de noapte iar foarte curând italienii nu vor mai fi obligaţi să poarte mască în spaţii deschise.

21 iun. 2021, 10:07
Italia devine zonă albă din 21 iunie. Când vor scăpa italienii de purtatul măştii în spaţiile deschise

Italia devine zonă albă din 21 iunie. Ultima măsură împotriva răspândirii coronavirusului este pe cale să fie eliminată în Italia, dar data definitivă a ridicării acestei măsuri nu va fi mai devreme de săptămâna viitoare. Comitetul Tehnico-Științific (CTS) va trebui să prezinte guvernului italian avizul său.

Referitor la sfârșitul obligației de a purta mască – pentru moment doar în spații deschise, cu excepția cazului în care vă aflați într-o situație în care distanţarea este imposibilă – există deja câteva date posibile și se fac presiuni pentru începutul lunii iulie, posibilele variante fiind 5 iulie sau cel târziu pe 12 iulie.

Citeste si Primele imagini video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia. Cele 14 victime mai aveau un metru și ajungeau în siguranță

Treptat, se revine la normalitate și în transportul public. În unele regiuni deja „albe”, Lombardia, Emilia Romagna și Piemonte, capacitatea în autobuze a fost extinsă, astfel, de la 50% călători se va trece la 80% călători. Dar necesitatea stabilirii „modalităților și termenilor permanenței obligativității de a purta dispozitive de protecție a căilor respiratorii în aer liber” rămâne în acest moment prioritatea asupra căreia se discută la nivel național.

Pe lângă carantina de 5 zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, autorităţile italiene impun și obligativitatea testării, inclusiv pentru persoanele vaccinate. Pe de altă parte, restricţiile sanitare sunt ridicate pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat certificatul verde. Rămâne în vigoare interdicţia de intrare în Italia pentru persoanele din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

Citeste si Italian mort de tromboză după vaccinul cu AstraZeneca. Mărturia cutremurătoare a fiicei: „Tatăl meu era sănătos, nu a avut niciodată nevoie de spital”