Italia duce vaccinarea în biserici şi muzee. Campanie agresivă de imunizare, în toată peninsula

Italia a conceput un plan ambiţios pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 şi a decis să folosească în acest scop o serie de spaţii mai puţin obişnuite, precum biserici şi muzee, în care să administreze vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

05 apr. 2021, 10:23
Italia duce vaccinarea în biserici şi muzee. Campanie agresivă de imunizare, în toată peninsula

Cotidianul Corriere della Sera a raportat duminică faptul că locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui „vaporetto” (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani, din Italia.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraş din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene. Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee.

Citeşte şi Noi reguli pentru românii care merg în Italia. Măsurile au intrat deja în vigoare

În Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.

Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenţia de presă ANSA, preluată de DPA.

Italia şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii.

Deocamdată, puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o ţară ce are o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

Citeşte şi Medici din Italia, acuzaţi de omor după ce un militar a decedat după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. Ţările în care se reia vaccinarea cu serul cotroversat

În acelaşi timp, situaţia pandemică din Italia s-a îmbunătăţit uşor după săptămâni de restricţii mai severe, au precizat vineri autorităţile sanitare, avertizând însă că infecţiile scad într-un ritm gradual. Rata de incidenţă la nivel naţional în ultimele şapte zile a scăzut la circa 232 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru intervalul 22-28 martie. În perioada anterioară, s-au înregistrat 240 de cazuri.