Italia: Guvernul Renzi obţine votul de încredere în Senat

Publicat: Marţi, 25 Februarie 2014 09:14 // Actualizat: Marţi, 25 Februarie 2014 09:14 // Sursa: romaniatv.net

Noul şef al guvernului italian Matteo Renzi a obţinut în noaptea de luni spre marţi votul de încredere în Senat asupra programului său destinat unei schimbări "radicale şi imediate" a ţării.

Foto: Reuters

Guvernul a obţinut votul a 169 de senatori, în timp ce 139 au votat împotrivă, a anunţat preşedintele Senatului, Pietro Grasso. "Viitorul Italiei nu este de a plânge de dimineaţa până seara sau să fie codaşa Europei", "Italia vrea să fie un loc de oportunităţi", a lansat incisiv şi plin de energie preşedintele Consiliului într-un discurs de o oră, în mare parte improvizat, scrie Agerpres.

În mod deliberat provocator, fostul primar al Florenţei, în vârstă de 39 de ani, a reamintit că nu are vârsta cerută pentru a ocupa un loc în Senat - 40 de ani - şi că abolirea acestei Camere sub forma ei actuală figurează la loc de frunte în programul său. "Sper să fiu ultimul prim-ministru care cere încrederea Senatului", a declarat el, în timp ce chiar existenţa guvernului său depindea de votul de încredere al senatorilor.

Împotrivindu-se curentului de sentiment antieuropean în creştere în peninsulă, Renzi s-a lansat într-o pledoarie vibrantă pentru Uniunea Europeană, a cărei preşedinţie rotativă semestrială va fi asigurată de Italia de la 1 iulie, potrivit Agerpres.

"Tradiţia europeană şi europeistă reprezintă cea mai bună parte a Italiei precum şi certitudinea ei de a avea un viitor", a spus el. "Nu Angela Merkel şi Mario Draghi sunt cei care ne cer să ne ţinem conturile publice în ordine", a adăugat el, citând datoria imensă a ţării de peste 130 % din PIB.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Italia Matteo Renzi vot de încredere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H