Italia interzice vânzarea unui medicament ce pretindea că este eficient împotriva coronavirus. Preţul exorbitant care era cerut

Autorităţile din Italia au interzis vânzarea unui medicament prezentat ca fiind "singurul remediu pentru a combate" noul coronavirus (COVID-19). Pastilele erau comercializate la peste 600 de euro. Mai mult, site-ul care vindea acest medicament a fost blocat.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 16:43
Italia interzice vânzarea unui medicament ce pretindea că este eficient împotriva coronavirus. Preţul exorbitant care era cerut

Entitatea antimonopol din țară (AGCM) a anunţat miercuri că a anulat vânzarea medicamentului „Generico Kaletra” și au fost demarate procedurile de sancționare a administratorilor site-ului www.farmacocoronavirus.it. pe care era oferit spre vânzare acest produs, relatează Agerpres.

Site-ul a fost închis, iar medicamentul a fost retras de la vânzare din necesitatea de a întrerupe propagarea unei practici extrem de grave.

În prezen, Italia înregistrează 31.506 de cazuri și 2.504 decese din cauza noului coronavirus.

Medicamentele folosite pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus din România. Schema de tratament folosită la Institutul „Matei Balş”

Produsul conține substanţele active ale unui antiviral pentru tratarea virusului HIV și era anunțat drept „singurul medicament” și „unicul remediu” împotriva coronavirusului, deşi cercetătorii susţin că nu există încă un tratament oficial şi recunoscut împotriva acestei infecţii.

Medicamentul era vândut pe Internet la prețul de 634,44 de euro.

Bilanţul pandemiei de coronavirus. Câţi morţi sunt înregistraţi la nivel mondial