Italia promite un plan de relansare economică în mai puţin de trei săptămâni

Guvernul italian trebuie să întocmească planul de relansare economică până pe 15 noiembrie, conform unei scrisori pe care premierul Silvio Berlusconi urmează să o prezinte la Bruxelles.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 06:49
Italia promite un plan de relansare economică în mai puţin de trei săptămâni

 

Italia promite că, până pe 15 noiembrie, va prezenta un plan de relansare economică, conform unei scrisori pe care premierul Silvio Berlusconi urmează să o prezinte miercuri seară la Bruxelles.

Potrivit documentului redactat după negocierile dintre premierul Silvio Berlusconi şi formaţiunea politică de dreapta Liga Nordului, Roma se angajează să crească vârsta de pensionare la 67 de ani.

În plus, concedierile din motive economice ar urma să fie facilitate. Guvernul italian se angajează „să intervină pentru eficientizarea mobilităţii personalului, prin mecanisme constrângătoare însoţite de sancţiuni”.

După ce liderii UE i-au cerut la summitul de duminică să îşi asume, până la reuniunea de miercuri, angajamente clare în legătură cu reformele structurale şi finanţele publice, Berlusconi s-a angajat să realizeze economii în sistemul de pensii printr-o creştere a vârstei de pensionare. Principalul său aliat, Liga Nordului, respinsese însă orice reformă de amploare, apreciind că sistemul de pensii a fost deja modificat în profunzime, iar pensionarii „au plătit deja”.