Italia: Spectaculoasă acţiune-comandou pentru eliberarea unui puşcăriaş pe viaţă

Un comando de gangsteri a eliberat luni, cu armele în mână, la Gallarte (nordul Italiei), un deţinut, angajând cu poliţiştii din escortă un intens schimb de focuri în cursul căruia unul dintre ei a fost ucis, au informat mass-media din Italia, citate de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
04 feb. 2014, 07:11
Italia: Spectaculoasă acţiune-comandou pentru eliberarea unui puşcăriaş pe viaţă

Condamnat la închisoare pe viaţă pentru că, în 2007, a omorât un tânăr care făcuse remarci în legătură cu prietena sa, Domenico Cutri era condus la tribunalul din Gallarte, în apropiere de Varese, pentru o audiere judiciară de rutină.El tocmai cobora din maşina poliţiei penitenciare.

Aparent minuţios pregătită de comandoul format din patru indivizi, acţiunea s-a desfăşurat în plină zi, în faţa câtorva trecători înmărmuriţi.

Potrivit reconstituirii făcute de anchetatori, ei i-au ameninţat cu armele pe agenţi, ordonându-le să îl elibereze pe Cutri. Unuia dintre agenţi i s-a pulverizat un spray iritant în ochi, iar celălalt a fost aruncat pe scări.

Ca urmare, a început schimbul de focuri. De o parte şi de cealaltă s-au tras cel puţin câte 30 de focuri de armă.

Unul dintre agresori, Antonino, fratele condamnatului, a fost rănit de un glonţ. A fost dat ordinul de retragere, iar Domenico Cutri şi complicii săi s-au înghesuit la volanul unui Citroën C3 care a demarat în viteză.

A început o disperată cursă de maşini pentru a-l salva pe Antonino Cutro, până la spitalul din Magenta, dar cu un ocol pe la domiciliul mamei, care s-a urcat şi ea în maşină pentru a-şi însoţi fiul rănit. Antonino a murit o oră mai târziu la spital.

Domenico Cutri, originar din Calabria, continua să se ascundă luni seară prin Lombardia. În apropiere de tribunal a fost găsită o altă maşină, având în interior arme de asalt.

În 2006, la vârsta de 24 de ani, Domenico Cutri l-a ucis cu arma pe Luckasz Kobrzenieki, un magazioner de 22 ani care fusese prea îndrăzneţ cu logodnica lui.