Italia: Un român a fost arestat pe baza unui mandat european

Carabinierii din localitatea Acate, în provincia Ragusa (Sicilia), au arestat vineri un cetăţean român, pe baza unui mandat european emis de autorităţile judiciare din România, informează vineri site-ul de ştiri radiortm.it, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 09:06
Italia: Un român a fost arestat pe baza unui mandat european

Românul Gheorghe Ion Costea, în vârstă de 23 de ani, necăsătorit, muncitor agricol, cu precedente penale şi în Italia, pentru furt agravat, a fost arestat pe baza unui mandat emis de Tribunalul din Vaslui.

Costea, acuzat de furt agravat şi de violare de proprietate privată, fusese condamnat de Parchetul din Vaslui la o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare.

Românul a fost descoperit de carabinieri în urma unui control efectuat în localitatea Ragusa, din Sicilia. Gheorghe Ion Costea a fost transportat în penitenciarul din Ragusa, înainte de a fi extrădat în România.

Tânărul român avea precedente penale şi în Italia, unde fusese arestat în iulie 2011, împreună cu un alt cetăţean român, sub acuzaţia de furt. La Ragusa, Costea fusese condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare.