Italia va fi monitorizată de către UE şi FMI

Comisia Europeană şi FMI vor realiza fiecare rapoarte privind progresele Italiei pentru îndeplinirea reformelor strcturale în domeniul pensiilor şi a codului muncii.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 08:50
Italia va fi monitorizată de către UE şi FMI

Italia a acceptat ca Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană să-i monitorizeze progresele în direcţia îndeplinirii obiectivelor legate de reformele structurale, pensii şi codul muncii convenite săptămâna trecută de liderii europeni, a indicat vineri o sursă de nivel înalt din cadrul Uniunii, citată de Reuters, informează Agerpres.

‘Trebuie să ne asigurăm că există credibilitate în ce priveşte obiectivele Italiei, că şi le va îndeplini. Am hotărât să implicăm FMI în procesul de monitorizare, folosind tehnica de care dispune, iar italienii au declarat că acceptă acest lucru’, a afirmat sursa citată.

‘Italia nu are nicio problemă în ce priveşte supravegherea, chiar şi cu implicarea FMI’, a insistat aceasta.

Potrivit aceluiaşi oficial, Comisia Europeană şi FMI vor realiza fiecare rapoarte privind progresele Italiei.

El a menţionat că o aşa-zisă linie de credit preventivă nu este considerată a fi o opţiune credibilă în cazul Italiei, care are o mare problemă cu încrederea pieţelor.

‘Dat fiind climatul general şi lipsa de credibilitate a Italiei, orice problemă, orice pas înapoi are efecte negative înzecite’ – a declarat sursa citată de Reuters.


loading...