Italienii au luat cu asalt barurile, în prima zi de relaxare a restricţiilor. „Ne-am simţit morţi fără ele”

De luni, majoritatea regiunilor Italiei au permis redeschiderea barurilor și restaurantelor. Cafenelele au fost pline, conform unui reportaj realizat de Reuters. Localurile pot rămâne deshise până apune soarele, iar restricțiile de călătorie sunt în sfârșit mai relaxate în zonele galbene.

01 feb. 2021, 17:59
Italienii au luat cu asalt barurile, în prima zi de relaxare a restricţiilor. „Ne-am simţit morţi fără ele”

După restricții severe în perioada Crăciunului și Anului Nou, două treimi din regiunile Italiei au fost declarate „zone galbene”, permițând deschiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor. „Ne-am simțit morți fără baruri”, a spune Tiziana Baldo, aflată într-un bar din centrul Romei. „E minunat să vii aici și să vorbești cu oamenii. Ne simțim vii în fiecare dimineață, înainte de a merge la muncă”, a adăugat ea pentru Reuters, care a a realizat un reportaj în capitala Italiei, în prima zi de relaxare a restricţiilor şi redeschidere a barurilor.

În timp ce o mare parte a Europei rămâne sub restricții dure, barurile și restaurantele din anumite părți ale Italiei pot servi din nou clienții la mese până la ora 18. După aceea, clienții pot fi cumpăra doar la pachet până la ora 22:00, când încep restricțiile de circulație pe timpul nopții.

Citeşte şi Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid

Sunt foarte fericit pentru că cel puțin această mare risipă de plastic de la tacâmurile de unică folosință se va termina”, spune Leonardo Angelini, muncitor în construcții, în timp ce își bea cafeaua de dimineață într-un bar.

Autoritățile au relaxat restricțiile în 15 din cele 20 de regiuni ale Italiei, deoarece numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a continuat să scadă. Cinci regiuni rămân „zone roșii”, iar călătoriile între regiuni rămân interzise până la jumătatea lunii februarie.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări în timpul primului val de pandemie este pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul de decese din cauza COVID din Europa, după Marea Britanie.

Citeşte şi Vaccinul anti-COVID AstraZeneca, noi controverse. Italia nu-l recomandă persoanelor trecute de 55 de ani. Germania nu îl administrează pensionarilor

Atracții turistice precum Coloseumul, care fusese închis timp de două luni, și Muzeul Vaticanului, care a fost închis timp de trei luni, s-au redeschis și ele. Totuși, numărul vizitatorilor rămâne scăzut.

„Sunt atât de fericit, pentru prima dată există ceva pozitiv în COVIDA. m fost la Vatican și am văzut Capela Sixtină singur. Și aș vrea să văd și Coloseumul… este fantastic ”, spune Benoit Duplais, un turist din Belgia care a vizitat Coloseumul.

Luni a fost prima zi de relaxare a restricţiilor, după restricțiile severe din perioada Crăciunului și Anului Nou.


loading...