Italienii sunt disperaţi! Au rămas fără bani din cauza carantinei: „Vreau să mănânc! V-aţi bătut joc de noi!”

De două săptămâni, întreaga Italie e în carantină, iar acum încep să apară efectele economice și sociale. Nevoiți să stea acasă, unii oameni și-au cheltuit economiile, iar decretul care prevede miliarde de euro ce ar trebui să relanseze economia se lasă așteptat.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 15:35
Italienii sunt disperaţi! Au rămas fără bani din cauza carantinei: „Vreau să mănânc! V-aţi bătut joc de noi!”

Ajutoare au fost promise pentru toți, dar până acum nu au apărut nici măcar formularele de înscriere și nici nu este foarte clar cine va primi și cine nu va primi bani de la Guvern.

Între timp, oamenii sunt tot mai disperați. Iar gândul că restricțiile ar putea fi prelungite și în aprilie nu este confortabil când nu mai ai nici bani de mâncare.

Citeşte şi: COVID-19. Scenariu sumbru pentru Rusia, peste două milioane de oameni vor fi infectaţi la Moscova. Măsurile luate de Vladimir Putin

-Nu mai avem bani! Veniți acasă la noi! Nu mai avem bani! Noi unde **** trăim? Familia noastră nu mai are acasă nimic! Vă rog să veniți să vedeți. Statul a zis că e pentru toți! Aștept aici până la 5. Să vedem! Eu vreau doar 50 de euro! Vreau să mănânc!„, spun italienii din Bari, potrivit Digi24.

-Nu mai am bani! Vreau să mănânc! Eu am cont aici, vă rog… V-ați bătut joc de noi!„, spune un italian care venise la bancă, sperând că vor primi un avans.

Numărul familiilor sărace din Italia a crescut mult de la începutul crizei financiare din 2008. Conform datelor Institutului Național de Statistică raportate la anul 2016, în Italia trăiau în sărăcie absolută 1,6 milioane de familii, cu un total de 4,7 milioane de membri, adică 7,9% din populația de 60 de milioane a țării.

Carantina va trebui prelungită după 3 aprilie, epidemia nu şi-a atins vârful

Potrivit preşedintelui Institutului Naţional de Sănătate din Italia, epidemia de coronavirus nu şi-a extins încă vârful, astfel că există riscul ca autorităţile să prelungească carantina până pe 3 aprilie. 

„Încă nu am atins vârful și nu am trecut de el”, a declarat șeful institutului Silvio Brusaferro, într-o conferință de presă. Declarația vine la o zi după ce autoritățile italiene au raportat încă 6.150 de cazuri de infecții și 712 de decese înregistrate în doar 24 de ore.

Citeşte şi: Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost actualizat. Testarea se face la recomandarea medicului

Cu toate acestea, Brusaferro a spus că au fost semene ale unei încetiniri a ritmului de răspândire a infecției. El a mai spus că, având în vedere cum evoluează lucrurile, carantina va trebui să fie extinsă după data de 3 aprilie.

Oficialul a mai precizat că după atingerea punctului culminat, ritmul în care va fi domolită epidemia va depinde de modul în care oamenii vor continua să respecte restricțiile de deplasare impuse de guvern.