Italienii sunt entuziasmaţi: Mutu a fost stratosferic cu Genoa

Presa din Penisulă îi aduce elogii atacantului Cesenei după "dubla" reuşită în Serie A, contra lui Genoa.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 08:20
Italienii sunt entuziasmaţi: Mutu a fost stratosferic cu Genoa

Adrian Mutu a primit multe lăude din partea presei italiene după prestaţia din meciul Cesena – Genoa (2-0), în care a fost marcatorul ambelor goluri. Ziarele scriu că internaţionalul român a făcut „show”, a fost „superstar”, „stratosferic” şi „protagonistul absolut” al partidei.

„Mutu reduce la tăcere Genoa”, este titlul din Gazzetta dello Sport, ziar care adăugă că românul a fost „superstar împotriva echipei Genoa”. La Repubblica a notat că Mutu a relansat Cesena printr-o „scăriţă şi o magie”, fiind „stratosferic, protagonistul absolut” al partidei cu Genoa, în care a înscris mai întâi din penalty şi apoi a reuşit un „eurogol”. Jurnalul, care i-a acordat românului nota 8 (cea mai mare), menţionează că după acest rezultat situaţia tehnicianului echipei Genoa, Alberto Malesani, este incertă, fiind posibil ca acesta să fie demis. „La Cesena este un campion ca Mutu, care din două faze a rezolvat meciul”, a afirmat Malesani la finalul partidei.

Calciomercato.it l-a notat pe Mutu cu 7,5 şi a scris că victoria Cesenei „a fost semnată” în mare parte de el. „A fost meciul lui: a suferit, ca întreaga echipă, în prima repriză; s-a trezit în a doua, având o prestaţie de campion şi contribuind şi la faza defensivă. Două goluri, unul din penalti, al doilea o adevărată capodoperă. Victoria Cesenei poartă în special semnătura sa”, menţionează sursa citată.

„Adrian Mutu Show”, a scris Soccer Magazine, precizând că suporterii Cesenei au respirat uşuraţi, după ce în sfârşit atacantul român a devenit un lider pe teren. Datasport l-a notat pe Mutu cu 8 şi a menţionat că românul a avut un „sânge rece de «serial killer»” la penalti. „Dacă Mutu este Mutu, pentru Cesena salvarea este o misiune posibilă”, adaugă site-ul italian.