Îţi plac micii? Ai grijă ce consumi! Unii au până la 7 E-uri

Micii sunt preferaţii românilor la picnicuri, petreceri în aer liber sau la o ieşire la terasă alături de o bere rece, însă multe astfel de produse au până la 7 E-uri şi peste 50% din doza zilnică recomandată de sare.

10 oct. 2017, 08:14
Îţi plac micii? Ai grijă ce consumi! Unii au până la 7 E-uri

InfoCons a realizat un studiu printre 14 produse, reieşind că în ceea ce privește numărul de E-uri, acesta variază între 1 şi 7-uri. Produsele cu cel mai scăzut număr de E-uri, respectiv 1 – bicarbonat de sodiu, au fost cele produse de Aldis, Carrefour, Cris-Tim, Selgros şi Smintfield.

La polul opus, produsele cu cel mai ridicat număr de E-uri au fost cele produse de Agricola (7 E-uri) şi Doly (6 E-uri). Acestea aveau ca aditivi acid ascorbic, bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, carmin, extract de paprika, difosfaţi, polifosfaţi şi izoascorbat de sodiu.

Descoperă şi Reţeta de MICI tradiţionali româneşti. Cum să faci cei mai delicioşi mititei

35,71% dintre produse au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, aceștia fiind: soia, mustar, telina, grau (gluten), lapte (lactoza), ou.

Produsele conțin grăsimi între 11,5 și 30 g/100g. Produsele cu cel mai mic conținut de grăsimi saturate identificate au fost cele produse de Smitfield, Selgros şi Cris-Tim. Produsele cu cel mai mare conținut de grăsimi saturate sunt cele vândute sub brand-urile Aldis, Doly, Integra şi Auchan.

Conținutul de sare variază între 0.84 și 2.6 g/100g. Produsele cu cel mai mic conținut de sare identificate au fost cele produse de Smitfield, Selgros şi Cris-Tim. Pe de altă parte, micii produşi de Aldis, Integra, Bunea Haiducul au cea mai mare cantitate de sare pe suta de grame.

GREŞEALA pe care toţi o facem atunci când preparăm MICI

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 16.8%.