Îţi plac unghiile false? Află la ce riscuri te expui din cauza manichiurii cu gel

Manichiura cu gel, folosită pentru obţinerea unui aspect uniform al unghiilor care durează mai mult timp, poate avea efecte negative pe termen lung, razele ultraviolete care fixează unghiile constituind un pericol pentru piele asemănător celui reprezentat de paturile solare.

06 mart. 2013, 09:00
Îţi plac unghiile false? Află la ce riscuri te expui din cauza manichiurii cu gel

Dermatologii avertizează că astfel de tratamente aplicate regulat pot cauza daune pe termen lung, crescând riscul de cancer de piele, scrie Daily Mail.

Procesul manichiurii cu gel, în cadrul căruia un tip special de ojă este întărit şi fixat pe unghii prin expunerea la raze ultraviolete, cauzează subţierea unghiei, spun experţii, avertizând că există şi riscuri pe termen lung pentru sănătate.

Deşi acest tip de manichiură este populară pentru rezistenţa culorilor şi a strălucirii, cele care o folosesc frecvent se plâng de faptul că, în timp, unghiile încep să se exfolieze, ajungând la rupere, relatează Mediafax.

Citeşte şi Manichiura rock, pentru fete rebele

„Femeile care îşi fac în mod frecvent manichiură cu gel ar trebui să ia în considerare riscul de cancer de piele”, recomandă autorul studiului, Dr Chris Adigun, de la şcoala de medicină a Universităţii din New York.

Potrivit acesteia, lămpile folosite la fixarea ojei-gel funcţionează cu raze ultraviolete care cauzează daune pielii într-un mod similar în care o fac paturile solare din saloanele de bronzare. În plus, pentru că aparatele folosite nu au opţiuni de reglare, femeile care le folosesc nu ştiu cât de mult se expun razelor.

Un alt efect nedorit al razelor ultraviolete este îmbătrânirea pielii, aceasta însemnând că manichiura cu gel poate duce la unghii care arată perfect, dar şi la riduri pe mâini în acelaşi timp.

Citeşte şi Fă-ţi singură unghii cu print de leopard! Simplu şi ieftin VIDEO

De asemenea, unghiile false care rezistă mult timp pot ascunde orice probleme şi eventuale infecţii ale unghiilor, întârziind astfel un diagnostic.

Prin urmare, doctorul Adigun le recomandă femeilor să urmeze tratamentul de manichiură cu gel doar la ocazii speciale, pentru a „diminua consecinţele unei traume chimice”. În plus, este recomandată şi folosirea unei creme de protecţie solară.

Citeşte şi Vezi cum arată femeia cu cele mai lungi unghii din lume FOTO & VIDEO