Cum îţi poţi afla sănătatea inimii atingându-ţi degetele de la picioare

Cativa cercetatori de la Universitatea din Texasul de Nord au realizat un studiu intitulat "Heart and Circulatory Physiology". Conform acestuia, o persoana isi poate afla sanatatea inimii doar testandu-si degetele de la picioare. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 09:41

Pentru a face acest test, trebuie sa stai pe podea, cu picioarele intinse cu degetele in sus. Apoi trebuie sa incerci sa le atingi cu mana si daca reusesti acest lucru, concluzia este ca ai o inima sanatoasa. Daca nu reusesti sa le atingi, poti intelege ca vasele de sange sunt compacte, iar inima nu functioneaza cum trebuie si este supusa riscului de a dobandi o boala cardiaca.

„Daca poti sa iti atingi degetele de la picioare in timp ce stai drept, inseamna ca inima ta este sanatoasa. Insa daca nu poti, poate este cazul sa consulti un specialist”, a afirmat Dr Yamamoto, un cercetator japonez, potrivit secretele.com

Cercetatorii au recrutat pentru acest studiu 526 de participanti, cu varste cuprinse intre 20 si 83 de ani. Au facut acest test cu ei si au concluzionat cu faptul ca exista o corelatie in organism, care indica inflexibilitatea unor artere, care exista mai ales la cei cu o varsta de peste 40 de ani.