Iubire la Polul Sud: Un cuplu de pinguini îndrăgostiţi, fotografiat de un român FOTO

Fotograful profesionist Silviu Gheţie, aflat într-o expediţie în Antarctica, a reuşit să surprindă şi să fotografieze la Port Lockroy, un golf natural în peninsula Antarctica, doi pinguini "ţinându-se de mână" într-un gest aproape romantic, conform publicaţiei Daily Mail.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 07:10
Iubire la Polul Sud: Un cuplu de pinguini îndrăgostiţi, fotografiat de un român FOTO

Chiar dacă afară era frig, această fotografie a celor doi pinguini care parcă se ţin de mână poate topi şi cele mai îngheţate inimi, comentează publicaţia britanică. Cei doi pinguini îşi ating aripile privind peisajul polar îngheţat. Capetele lor sunt înclinate uşor unul spre celălalt, iar pinguinii par să simtă acea dramă tăcută pe care dragostea o strecoară în inimi, conform Daily Mail.

Fotograful Silviu Gheţie, 43 de ani, original din Baia Sprie, Maramureş, fotografiază de obicei oameni, dar nu a putut rezista să nu imortalizeze momentul magic oferit de cei doi pinguini, scrie Agerpres.

„Aceasta este prima fotografie cu animale sălbatice pe care o fac, dar se potriveşte perfect pentru că demonstrează că există anumite trăsături pe care le poţi găsi deopotrivă la oameni şi în natură. Am început să fotografiez pentru că eram uimit de frumuseţea peisajelor. Lumina şi atmosfera erau cu adevărată interesante. Apoi, după ce am făcut câţiva paşi, am văzut aceşti doi pinguini. Am fost mereu de părere că pinguinii seamănă foarte mult cu oamenii, iar imaginea era foarte interesantă pentru că părea că se ţin într-adevăr de mâini. Păreau a fi doi îndrăgostiţi, mână în mâna, înmărmuriţi la rândul lor de frumuseţea peisajului”, a povestit Silviu Gheţie.

„Erau mai departe de restul pinguinilor, aşa că mi-a fost uşor să cred că împărtăşeau un moment romantic în doi. Au stat acolo timp de aproximativ 2 minute, apoi au fost întrerupţi de un alt pinguin. Toţi trei au pornit împreună şi au intrat în mare. A fost un moment suprarealist”, a mai adăugat el, conform publicaţiei britanice.

 

 

 


loading...