Iubirile Nadiei Comăneci, de la Nicu Ceauşescu la Bart Conner

Pe 12 noiembrie, Nadia Comăneci va împlini 50 de ani. Viaţa primei gimnaste din lume care a obţinut nota 10 într-un concurs a fost mereu subiect de discuţie. Un foarte mare interes l-au prezentat legăturile amoroase ale sportivei.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 12:28

După reuşitele spectaculoase din cariera sa de gimnastă, Nadia s-a dedicat studiilor, a antrenat lotul naţional de gimnastică şi în paralel a arbitrat.

Retragerea oficială a Nadiei Comăneci a avut loc în 6 mai 1984 şi campioana a obţinut atunci Ordinul Olimpic. Cu toate că Zeiţa de la Montreal s-a retras din activitate, comuniştii încă se foloseau de numele ei pentru a se promova.

Orice vizită în străinătate era însă un prilej pentru Nicu Ceauşescu, care se afla în fruntea delegaţiei sportive, să fie aproape de Nadia, care era invitată specială a Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles.

Nicu Ceauşescu era preşedintele Organizaţiei de Tineret pe ţară şi ieşirile în lume erau prilej de promovare. Era îndrăgostit de Nadia de ceva vreme, iar fiul dictatorului a avut grijă ca gimnastei să nu-i lipsească nimic.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, acesta ar fi ajutat-o pe Nadia Comăneci să obţină un apartament şi să-şi cumpere o maşină, la începutul anilor ’80. Relaţia lor a deranjat însă familia Ceauşescu şi în locuinţa Nadiei au fost instalate microfoane. Gimnasta a fost urmărită pas cu pas. Relaţia celor doi a stârnit numeroase controverse: ba că mezinul Ceauşeştilor îşi bătea joc de ea, ba că o tortura, ba că, din contră, Nadia era cea care „dicta” în relaţia lor. Totuşi, Zeiţa de la Montreal nu a vorbit niciodată despre aceste lucruri.

După căderea comunismului au apărut zvonuri despre alte legături amoroase pe care campioana le-ar fi avut cu Ion Dolănescu, Gheorghiţă Geolgău sau Şefan Bănică junior, cu care, vorbeşte lumea, ar fi rămas chiar însărcinată. Nadia Comăneci nu a comentat niciodată zvonurile legate de viaţa ei amoroasă, preferând o atitudine discretă. Stabilită în SUA, unde a fugit chiar înainte de căderea comunismului, este căsătorită de 15 ani cu fostul gimnast Bart Conner, cu care are un fiu, Dylan.