Iubitul fetei de 14 ani aflată la a patra sarcină, condamnat pentru relaţii sexuale cu un minor

Iubitul fetei de 14 ani care a născut într-un spital din Vaslui, la mijlocul acestei săptămâni, după ce mai fusese gravidă de trei a fost condamnat la o lună de închisoare cu executare pentru relaţii sexuale cu un minor, tânărul de 19 ani fiind cercetat într-un alt dosar pentru aceeaşi infracţiune.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 18:41
Iubitul fetei de 14 ani aflată la a patra sarcină, condamnat pentru relaţii sexuale cu un minor

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, tânărul cu care adolescenta de 14 ani recunoaşte că a rămas însărcinată pentru a patra oară a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Judecătoriei Bârlad la o lună de închisoare cu executare pentru relaţii sexuale cu un minor.

Condamnarea vasluianului de 19 ani este într-un dosar întocmit de poliţiştii din oraşul Murgeni în anul 2012, la sesizarea făcută de Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde adolescenta a ajuns în urma pierderii uneia din cele patru sarcini.

„La începutul acestui an, poliţiştii din Murgeni au finalizat un alt dosar pe numele tânărului, pentru comiterea infracţiunii de relaţii sexuale cu un minor, mergându-se la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de trimitere în judecată. Legat de această ultimă sarcină, în urma căreia minora de 14 ani, de altfel, a şi născut, se aşteaptă sesizarea spitalului pentru demararea unei noi anchete”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Condamnat la o lună de închisoare cu executare, la care se adaugă o pedeapsă de şase luni pentru un furt comis în 2010, tânărul de 19 ani a făcut recurs la sentinţa dată de Judecătoria Bârlad, care va fi judecat pe 12 martie la Curtea de Apel Iaşi.

O adolescentă în vârstă de 14 ani, din oraşul vasluian Murgeni, care se afla la a patra sarcină, a fost transferată în stare gravă la o clinică din Iaşi după ce a suferit complicaţii în urma unei naşteri premature la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Vasluianca a fost internată pe data de 3 martie, cu o sarcină 30 de săptămâni cu factor de risc, în urma apariţiei unor sângerări, ceea ce, de altfel, a şi determinat-o pe gravidă să meargă la spital. După trei zile în care medicii ginecologi bârlădeni au încercat să menţină sarcina pentru a fi dusă la termen, sângerarea în zona genitală se accentuează şi se declanşează naşterea.

Adolescenta a născut un făt viu, în greutate de 1.150 de grame, motiv pentru care, conform unui protocol în cazul nou-născuţilor cu greutatea sub 1.500 de grame, s-a luat măsura transferării la Maternitatea „Cuza Vodă” Iaşi. La două ore după naştere, au apărut complicaţiile la adolescentă astfel încât s-a intervenit chirurgical, ulterior pacienta fiind transferată cu un eclicopter SMURD la aceeaşi clinică de specialitate din Iaşi.

Adolescenta se afla deja la a patra sarcină, alte trei fiind pierdute până acum în diverse stadii de evoluţie, fără ca vreuna din ele să fie dusă la termen.