Iulia Ionescu, eleva olimpică care a fugit de acasă, a luat o decizie uluitoare. Tatăl fetei face declaraţii

Daniel Ionescu, tatal Iuliei Ionescu, eleva olimpică care a fugit de-acasă, la o mănăstire din Moldova, şi a fost găsită într-un tren din Suceava, s-a reîntors la şcoală, iar părinţii au aflat care sunt acum planurile fetei.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 12:49
Iulia Ionescu, eleva olimpică care a fugit de acasă, a luat o decizie uluitoare. Tatăl fetei face declaraţii

In prezent, Iulia a reluat cursurile la unul dintre cele mai bune licee din Capitala, colegiul „Sfantul Sava”, iar tatal ei sustine ca experienta a marcat-o atat de mult pe fata, incat singura a luat o decizie transanta.

„Iulia s-a intors la scoala si deja a luat prima nota de zece la matematica. A avut un soc, a fost dezamagita de oamenii pe care i-a intalnit acolo la manastire, cand a auzit ce s-a vorbit despre ea la momentul intoarcerii. Ea a mers cu sufletul deschis acolo, dar ce s-a intamplat acolo a schimbat-o. Nu mai are duhovnic, dar nu pentru ca i-am interzis, ci pentru ca asa a considerat ea. Iulia mi-a spus ca vrea sa fie medic. Este un copil sclipitor! E greu sa ai grija de un geniu. Eu o sustin in orice decizie va lua, si niciodata nu voi alege eu pentru ea”, a declarat Daniel Ionescu pentru Cancan.ro.

Iulia Ionescu, 12 ani, a dispărut din Bucureşti pe data de 12 februarie. Fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, 12 februarie, la ora 11.59, la staţia de metrou Eroilor, s-a deplasat în zona Piaţa Kogălniceanu, unde, la 13.44, şi-a vândut telefonul mobil şi mai multe bijuterii. Cu banii obţinuţi astfel, ea şi-a cumpărat o fustă gri, o bluză închisă la culoare, un fular, o căciulă şi un rucsac. Fata s-a schimbat de hainele pe care le avea pe ea, îmbrăcându-le pe cele noi şi punându-le pe cele dintâi în rucsac. Apoi, în intervalul 15.30 – 19.00, ea s-a deplasat la o autogară din Capitală şi şi-a cumpărat bilet pentru Bacău. La ora 19.00, ea se afla în microbuz în drum spre Bacău.

Între timp, în jurul orei 18.30, mama fetei a sesizat Secţia 19 Poliţie şi au început căutările.

Fata a ajuns la 21.30 la o autogară din Bacău, aflată în apropierea gării, şi şi-a petrecut noaptea, până la 4.30, în gară. Apoi, a mers cu un taxi până la o altă autogară din Bacău, de unde, la ora 5.15, şi-a cumpărat bilet pentru Câmpulung Moldovenesc, plecând la 9.00.

În jurul orei 14.30 a ajuns la Câmpulung Moldovenesc, de unde s-a deplasat, pe jos, către mănăstira Sihăstria Rarău. O maşină a mănăstirii, în care se deplasau doi călugări, a întâlnit-o pe drum, în jurul orei 17.30, şi a dus-o la lăcaşul de cult.

Iulia a fost cazată la mănăstire de pe 13 februarie, în jurul orei 18.00, până pe 15 februarie, singură în cameră, şi a participat în acest interval la mai multe activităţi bisericeşti.

Vineri, 14 februarie, întrucât nu fuseseră obţinute date care să ducă la găsirea fetei sau la clarificarea situaţiei acesteia, fiind în continuare cercetate trei ipoteze (să fi fost victima unui accident, victima unei infracţiuni sau să fi plecat voluntar), la punctul de comandă de la Poliţia Capitalei au fost aduşi specialişti din Poliţia Română, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Tot vineri, Poliţia Română a contactat din nou Patriarhia pentru ca aceasta să transmită la mănăstiri semnalmentele fetei. Astfel, sâmbătă dimineaţă, în urma verificărilor repetate făcute de Poliţie, dar şi a circularelor de la Patriarhie, fata a părăsit mănăstirea fiind condusă de doi călugări la gara din Suceava, în jurul orei 13.00.

La 16.05 ea a fost urcată în tren de unul din călugări şi, imediat după aceasta, i-a fost controlat biletul de un angajat CFR care nu a recunoscut-o. Poliţiştii însă au stabilit că fata se urcase în trenul respectiv, s-au urcat în tren şi au identificat-o, la ora 18.00 ea aflându-se în custodia Poliţiei. Totodată, poliţiştii au fost cei care i-au adus la cunoştinţă conductorului de tren că pasagera este minora dispărută.

Şeful de tren a declarat că în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava.

CITEŞTE ŞI: Noi detalii despre IULIA IONESCU: Era în DEPRESIE şi nu voia să se ducă acasă, temându-se de BĂTAIE