Iulia Motoc: Percepţia negativă asupra CCR rezultă din faptul că nu există o cultură constituţională

Iulia Motoc a declarat, joi, că percepţia negativă asupra Curţii Constituţionale vine ca urmare a faptului că în România nu există încă "o cultură constituţională". Într-o intervenţie telefonică la România TV, judecătorul CCR a precizat că nu vrea să răspundă acuzaţiilor lansate de către Ion Iliescu.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 15:38
Iulia Motoc: Percepţia negativă asupra CCR rezultă din faptul că nu există o cultură constituţională

„Nu răspund acuzaţiilor domnului Iliescu. Lucrurile sunt clare şi rezultă din paragraful numărul 6 care spune că CCR nu are atribuţii în actualizarea listele electorale. Curtea putea constata numai dacă datele transmise sunt de natură să ducă la îndeplinirea sau nu a cvorumului. Lucrurile sunt evidente şi logice”, a declarat Iulia Motoc, adăugând că o dată cu evoluţia democratică a României, percepţia publică asupra CCR se va schimba:

„Există două tipuri de percepţii pentru că societatea e polarizată. Există o percepţie pozitivă asupra noastră şi o percepţie negativă care rezultă şi din faptul că nu există suficientă cultură constituţională în România la ora actuală. E un stat care are o constituţie democratică de doar 20 de ani”.

Ion Iliescu a precizat, joi, la România TV că referendumul din iulie a fost valabil, întrucât cvorumul trebuia raportat la recensământul din 2011. Preşedintele de onoare al PSD a subliniat însă că o mai bună organizare a scrutinului ar fi schimbat cu totul rezultatul.