Iulia Ramona Chiriac, noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România

Iulia Ramona Chiriac a fost numită astăzi șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. În această calitate, va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

02 iun. 2021, 14:14
Iulia Ramona Chiriac, noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România

Iulia Ramona Chiriac este noua şefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Iulia Ramona Chiriac este consul general al României în landul Bavaria din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Este absolventă de studii universitare şi post-universitare ale universităţilor Babeş-Bolyai (Cluj-Napoca, România), Wesfällische-Wilhems Universität (Münster, Germania) şi Facultatea de Administraţie Publică şi Politici Publice (Twente, Olanda). A participat la numeroase cursuri de formare profesională și seminarii internaționale în domeniul afacerilor consulare, afacerilor europene, politicii de securitate, cu accent deosebit pe democrație şi statul de drept, migraţie şi comunicare instituţională, în cadrul unor instituţii academice şi de formare profesională de elită, cum ar fi Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall (Germania), Institutul Raul Wallenberg (Lund, Suedia), Ministerul Afacerilor Externe (Haga, Olanda), Academia pentru Formare Politică (Tutzing, Germania), Organizația Internațională a Francofoniei, OSCE-ODIHR şi Serviciul European de Acțiune Externă al UE.

Citeşte şi: Comisia Europeană cere emiterea certificatelor digitale COVID înainte de 1 iulie

Iulia Ramona Chiriac are o experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare și ateliere.

Iulia Ramona Chiriac cunoaşte Engleză, Germană, Franceză, Spaniolă, Italiană, potrivit CV-ului său.

Iulia Ramona Chiriac este căsătorită şi are un copil.

Citeşte şi: Comisia Europeană obligă România să renunțe la o sursă esențială de energie până în 2032. O mare parte din români își vor pierde locul de muncă