Iulia Timoşenko a primit o serenadă în faţa închisorii pentru aniversarea sa

Peste 2.000 de partizani ai opozantei ucrainene Iulia Timoşenko s-au adunat duminică în faţa închisorii unde este deţinută fosta şefă a Guvernului, pentru o serenadă cu ocazia aniversării sale, sărbătorită cu flori şi numeroase mesaje de susţinere, transmite AFP.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 16:42
Iulia Timoşenko a primit o serenadă în faţa închisorii pentru aniversarea sa

Manifestanţii scandau „Iulia, libertate!”, la intrarea în închisoarea din Kiev, unde zeci de poliţişti erau mobilizaţi.

Numeroşi participanţi cu buchete mari de flori erau strânşi în spatele unei bariere metalice, în faţa intrării în clădire, iar alţii au lipit carduri cu urări în formă de inimă pe un zid al închisorii, relatează Mediafax.

Mai multe formaţii de muzicieni cunoscuţi din Ucraina au cântat pe o mică scenă ridicată în apropierea centrului de detenţie.

Încarcerată din august, Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile ţării sale. Ea a negat întotdeauna aceste acuzaţii, denunţând motivaţia lor politică.

„Chiar şi în spatele gratiilor, în condiţii inumane, Timoşenko îşi continuă lupta”, a declarat adjunctul fostului premier, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanţi.

„Îi doresc sănătate”, a afirmat la rândul său fiica lui Timoşenko, Evghenia Carr.