Iulia Timoşenko, martor într-un proces de crimă

Iulia Timoşenko, care execută o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru abuz de putere, figurează ca martor într-o anchetă privind moartea unui deputat în 1996, a anunţat miercuri procurorul general.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 18:57
Iulia Timoşenko, martor într-un proces de crimă

Nici în închisoare, fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko nu scapă de hărţuielile actualei puteri de la Kiev. Ea este citată ca martor într-un proces dubios, privind asasinarea, în 1996, a unui deputat ucrainean, Evghen Cicerban.

Cotidianul Kommersant relata miercuri că Parchetul general este pregătit să o transforme pe Timoşenko din martor, în acuze pe Timoşenko participant la comiterea acelei crime, neelucidate încă, dar că aşteaptă vindecarea acesteia, întrucât este transferată la un spital din cauza unei hernii de disc.

„Avem probe care confirmă implicarea directă a Iuliei Timoşenko în uciderea lui Evghen Cicerban”, a declarat o sursă din Parchet, citată de Kommersant. „Nu o putem acuza pe Timoşenko întrucât este bolnavă. După ce se va vindeca, o vom pune sub acuzare. Estimăm că aceasta se va întâmpla la sfârşitul lui iunie sau iulie”, a ţinut să precizeze sursa respectivă.