Iulia Timoşenko se pronunţă împotriva unor negocieri bilaterale cu Rusia

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, lider al partidului Batkivşina şi candidat la prezidenţiale, consideră inacceptabilă iniţiativa deputatului Piotr Poroşenko, la rândul său candidat la preşedinţie, privind desfăşurarea de negocieri bilaterale cu Rusia, informează Interfax, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 13:12
Iulia Timoşenko se pronunţă împotriva unor negocieri bilaterale cu Rusia

Doresc să subliniez încă o dată că apelul adresat Rusiei de către Piotr Poroşenko, potrivit căruia Rusia ar trebui să fixeze data şi locul desfăşurării negocierilor, este de neacceptat. Nu ne putem retrage din procesul de negocieri care se desfăşoară în format UE-SUA-Ucraina-Rusia‘, a declarat Timoşenko, care participă la acţiunile de comemorare a victimelor accidentului nuclear de la Cernobîl.

În opinia Iuliei Timoşenko, întreruperea formatului cvadrilateral al negocierilor va duce, de fapt, la ‘capitulare’.

La 25 aprilie, în timpul congresului ‘Ucraina-Rusia: Dialog’, ce s-a desfăşurat la Kiev, Poroşenko a declarat că Ucraina nu renunţă la dialogul cu Rusia şi este deschisă negocierilor în numele menţinerii păcii. ‘În numele păcii, suntem deschişi dialogului. Rog partea rusă să fixeze ora şi locul’, a spus Piotr Poroşenko.