Iulian Bulai a stârnit o nouă controversă printr-o postare pe Facebook, de Ziua Limbii Române: „Guvernăm bine şi facem autostrăzi”

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, cunoscut pentru gafele sale în online, a postat un nou mesaj controversat pe Facebook, stârnind reacţiile internauţilor, care l-au taxat prompt.

01 sept. 2021, 09:14
Iulian Bulai a stârnit o nouă controversă printr-o postare pe Facebook, de Ziua Limbii Române: „Guvernăm bine şi facem autostrăzi”

De Ziua Limbii Române, Iulian Bulai a încercat să facă o glumă care să scoată în evidenţă buna guvernare de care, susţine politicianul, România are parte, dar comentatorii postării nu au apreciat-o şi l-au ironizat pe deputat.

„Cel mai important cuvânt din limba română:

AUTOSTRÁDĂ, autostrăzi, s. f. Șosea modernă de mare capacitate, ale cărei sensuri de circulație, despărțite printr-un gard sau o fâșie îngustă de teren, au mai multe benzi, permițând viteze mari de rulare. [Pr.: a-u-] – Din fr. autostrade, it. autostrada.
La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română!

Guvernăm bine și facem autostrăzi!”, a notat Bulai, pe Facebook.

Iulian Bulai este ironizat de internauţi pentru încă o gafă

Internauții au reacționat nervos, alții au fost ironici la adresa politicianului. Iată doar o parte a comentariilor negative:

M. E.: Cel mai important cuvânt, căruia nu ii cunoașteți sensul este „RUȘINE”!

I. N.: Aveți vreo înțelegere în coaliție sa postați din DEX? Ești un INCAPÁBIL, -Ă, incapabili, -e, adj. Care nu poate, care nu este în stare să facă ceva; p. ext. lipsit de aptitudinea de a face ceva; nevrednic.

P. M.: Patriotism, națiune, credință, libertate… Cuvinte poate mai importante decât autostrăzi. Până şi ele pe care le avem, nu sunt autostrăzi ci nişte imitații vestice – bătaie de joc!

Citeşte şi: Deputatul Daniel Ghiţă cere testarea demnitarilor pentru a vedea dacă au consumat droguri sau alcool. „România trebuie condusă de oameni lucizi, în deplinătatea facultăţilor mintale”