Iulian Teodosiu a cucerit medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin la CM Scrimă 2022

Iulian Teodosiu a câştigat, luni, medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin, la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori, de la Cairo. Românul a pierdut în semifinale confruntarea cu francezul Maxime Pianfetti, deşi a avut o revenire senzaţională, punctând de şapte ori consecutiv!

18 iul. 2022, 21:58
Iulian Teodosiu a cucerit medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin la CM Scrimă 2022
Iulian Teodosiu

Iulian Teodosiu a cucerit medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin la CM Scrimă 2022. Sabrerul român a fost învins cu 15-11, după un meci în care, condus cu 12-3 a revenit extraordinar, apropiindu-se la 12-10. Pe final,Maxime Pianfetti a punctat decisiv şi s-a calificat pentru finală.

Aceasta este prima medalie cucerită de delegaţia României la ediţia 2022 a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori, de la Cairo.

David Popovici, înotătorul-fenomen al României, și antrenorul său vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

În primul tur al tabloului principal, Iulian Teodosiu, clasat pe locul 6 la CE, l-a învins pe canadianul Shaul Gordon (15-13), a trecut apoi de italianul Luca Curatoli (15-14), vicecampion olimpic la Tokyo, iar în „sferturi” l-a depăşit la mare luptă pe sud-coreeanul Sanguk Oh (15-14), campion olimpic cu echipa la Tokyo şi campion mondial la individual în 2019. În semifinale, aflat la cea mai bună performanţă individuală din cariera lui, a luptat cu francezul Maxime Pianfetti, nr. 25 mondial.