Iurie Darie a trecut cu bine de operaţia la creier

Actorul Iurie Darie a fost operat, luni, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, pentru a-i scoate lichidul acumulat în zona creierului, au declarat pentru Mediafax surse din anturajul actorului.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 09:48
Iurie Darie a trecut cu bine de operaţia la creier

„Este în salon, trezit după anestezie. Operaţia a decurs fără probleme şi a durat în jur de o oră”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Intervenţia chirurgială trebuia să aibă loc în 16 mai, însă atunci a fost amânată din cauza unei infecţii urinare care trebuia tratată înainte de operaţie.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost adus în 10 mai la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în „Nepoţii gornistului” – în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum „S-a furat o bombă” (1961), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum „Troilus şi Cressida”, „Umbra” şi „Pălăria”.

Anul acesta, în martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.