Ivan: Atacarea la CCR a Legii insolvenţei de către liberali, un gest de maximă ipocrizie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că decizia liberalilor de a ataca la Curtea Constituţională Legea insolvenţei reprezintă 'un gest de maximă ipocrizie' în condiţiile în care proiectul de lege privind insolvenţa a fost promovat de către Guvernul USL, din care făceau parte şi miniştri PNL.

22 apr. 2014, 17:42
Ivan: Atacarea la CCR a Legii insolvenţei de către liberali, un gest de maximă ipocrizie

Cătălin Ivan consideră că liberalii ‘fac fără reţineri jocurile’ preşedintelui Traian Băsescu prin faptul că se dezic de un proiect care primise anterior acordul lor.

„Proiectul noului Cod al Insolvenţei a fost adoptat în şedinţă de Guvern, cu acordul tuturor miniştrilor liberali prezenţi atunci. Vorbim despre un proiect asumat de Guvernul USL, din care făcea parte şi PNL, care nu doar că nu a obiectat, dar şi-a exprimat acordul, prin miniştrii săi. Este ruşinos că liberalii se dezic de un alt proiect comun al USL, făcând fără reţinere jocurile lui Traian Băsescu, dar şi facilitând acţiunile incorecte ale celor care folosesc procedura insolvenţei pentru a nu îşi mai plăti datoriile către stat sau către parteneri. Avertizez PNL că o astfel de atitudine nu va rămâne nesancţionată de electorat, inclusiv de cel propriu, despre care avem convingerea că nu poate înţelege cum liberalii aflaţi sub controlul lui Crin Antonescu fac jocurile regimului Băsescu”, este de părere Cătălin Ivan, potrivit unui comunicat de presă remis marţi.

Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională a României (CCR) referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Potrivit sesizării, Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă încalcă mai multe principii constituţionale, precum: dreptul la proprietate, accesul liber şi neîngrădit la justiţie, dar şi obligativitatea respectării legilor în vigoare.

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost înregistrată la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor însoţită de o listă cu 83 semnături de susţinere din partea reprezentanţilor grupului PNL.

Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputaţilor.