Ivan: Atacul lui Băsescu la adresa Gabrielei Firea, o încălcare flagranta a independenţei justiţiei

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a catalogat atacul preşedintelui Traian Băsescu la adresa senatorului Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, drept "o încălcare flagranta a independenţei justiţiei".

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 09:36
Ivan: Atacul lui Băsescu la adresa Gabrielei Firea, o încălcare flagranta a independenţei justiţiei

„Traian Basescu s-a coborat la un nivel greu de imaginat chiar şi pentru el, când, întrebat de activitatea Comisiei Nana, a amenintat-o î0n direct pe Gabriela Firea, membră a Comisiei Nana, că nu îşi va mai gasi soţul acasă. Amenintarile la adresa unui parlamentar care ancheteaza tranzactiile de terenuri ajunse la familia Basescu reprezinta un act deosebit de grav, o încălcare flagranta a independenţei justiţiei. Atacurile josnice ale presedintelui ne arata ca ii este frica de ceea ce poate iesi din activitatea comisiei”, scrrie Cătălin Ivan pe contul său de Facebook.

Ivan a mai precizat că atât Gabriela Firea, cât şi ceilalti membri ai Comisiei Nana „au parte de tot sprijinul Partidului Social Democrat pentru a scoate la iveala ce s-a intamplat in acest caz, care il deranjeaza intr-atat pe Basescu, incat sa recurga la amenintari si la un asemenea limbaj”.

„Se va face lumina in cazul Nana, iar Basescu nu mai are imunitate pentru mult timp!”, mai spus Ivan. 

Președintele Traian Băsescu a declarat că informațiile date publicității de Comisia Nana conform cărora contractul Ioanei Băsescu ar putea fi declarat nul sunt „o prostie”. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica lui Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Senatorul PSD Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, care investighează modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenul agricol din județul Călărași, a răspuns atacului lansat de preşedintele ţării la adresa ei şi a soţului ei.