Ivan, despre Elmar Brok: Un „prieten al românilor” nu ar cere amprentarea lor şi nu ar strica imaginea țării

Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor social-democrați români și purtător de cuvânt al PSD, condamnă modul în care eurodeputatul PPE Elmar Brok se declară un „prieten vechi al românilor" în condițiile în care a propus măsura „brutală și extremistă" a amprentării imigranților români și a „stricat imaginea României" în trecut în încercarea de a-i proteja pe cei din PDL și pe Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 10:57
Ivan, despre Elmar Brok: Un „prieten al românilor” nu ar cere amprentarea lor şi nu ar strica imaginea țării

„Realizând probabil cât de deplasată și contrară principiilor UE a fost propunerea sa de amprentare a imigranților, europarlamentarul PPE Elmar Brok se declară acum cu nonșalanță un «prieten vechi al României». Domnul Brok face o confuzie. Să fii prietenul Monicăi Macovei nu înseamnă să fii prietenul românilor. În plus, un prieten al României nu ar solicita niciodată o măsură atât de brutală și extremistă împotriva cetățenilor acestei țări, indiferent cât de mică ar fi minoritatea vizată. Totodată, un prieten al României nu ar vorbi despre «lovituri de stat» bazându-se doar pe articole din presa portocalie românească. Sunt anumite afirmații și propuneri pe care pur și simplu nu ai voie să le faci în calitate de membru al Parlamentului European sau, mai grav, în calitate de președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a legislativului UE.

Pentru a-și acoperi propunerea deplasată, domnul Elmar Brok încearcă să se ascundă în spatele unor insinuări și atacuri cu privire la politica internă a României. Acesta ar face mai bine dacă s-ar abține și ar conștientiza cât de mult rău a făcut grupul său politic românilor. Până acum, în încercarea de a-și proteja colegii din PDL și pe Traian Băsescu, mai mulți populari europeni, inclusiv domnul Brok, au stricat imaginea României și i-au afectat în mod direct pe cetățenii români”, atrage atenția europarlamentarul Cătălin Ivan.

Citeşte şi: Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu