Ivan Patzaichin dă lecţii de vâslit în canotcă de Ziua Marinei

Ştiţi ce este aceea o canotcă? Dar cum se vede Galaţiul de la firul… apei? Aţi vrea să fiţi instruiţi personal de cunoscutul Ivan Patzaichin?

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 12:03
Ivan Patzaichin dă lecţii de vâslit în canotcă de Ziua Marinei

Dacă răspunsurile sunt afirmative, cu siguranţă că trebuie neapărat să veniţi joi, 15 august, în intervalul orar 11.00-13.00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Elice, pentru a vă înscrie în una din echipele de 11 membri care vor participa la Festivalul Nautic, o premieră pentru oraş, organizat de Primăria Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

Festivalul se desfăşoară în cadrul campaniei naţionale „Descoperă România – România naturală văzută din barcă” (desfăşurat cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române) şi are ca obiectiv promovarea patrimoniului naţional şi descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber.

Pentru acest obiectiv, Ivan Patzaichin a inventat o ambarcaţiune originală – o combinaţie între lotca pescarilor lipoveni şi canoe – şi a botezat-o canotcă. Într-o astfel de ambarcaţiune poate urca orice gălăţean, pentru a învăţa cum se vâsleşte pe Dunăre.

Lecţiile vor fi date în persoană de Ivan Patzaichin, în intervalul orar 12.30-13.45, iar de la ora 14.00 se va da startul concursului. Cele mai bune echipe vor fi premiate la ora 17.00, însă cu siguranţă că toţi participanţii se vor considera norocoşi, după ce vor exeperimenta vâslitul din canotcă.