Ivan Patzaichin, umilit de USR Plus. Mesajul dureros al marelui campion

Ivan Patzaichin s-a retras din grupul consultativ propus de USR Plus pentru stabilirea conducerii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Marele campion a fost umilit tocmai de președintele USR Plus Sulina, Mirel Constantin.

RomaniaTV.net
18 ian. 2021, 18:43
Ivan Patzaichin, umilit de USR Plus. Mesajul dureros al marelui campion

Ivan Patzaichin, umilit de USR Plus.  Alianţa condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş a propus un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a ARBDD. Printre cei care ar fi urmat să stabilească noul guvernator al Deltei se număra şi Ivan Patzaichin. „Pe Ivan am onoarea să-l cunosc de mulți ani. Dincolo de performanțele sportive magice, i-am cunoscut și îi apreciez latura umană profundă, modestia, atașamentul lui deplin pentru pământul natal deltaic, care este o valoare și un simbol al României, așa cum este și Ivan”, spunea Dacian Cioloş.

Ivan Patzaichin, umilit de USR Plus

Ivan Patzaichin a fost atacat dur, chiar de președintele USR Plus Sulina, Mirel Constantin, care a spus despre marele campion că va fi „paznic la oi”, acuzându-l astfel de interese obscure. În replică, Ivan Patzaichin a dat de înțeles că s-a confundat sportul cu politica.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a precizat pe contul personal de Facebook, Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin este ambasador onorific al mai multor evenimente care promovează Dunărea, sportul, rezervațiile naturale. A fost decorat în anul 2019 cu Ordinul „Steaua României” , în semn de mulțumire pentru performanțele sportive și implicarea în promovarea sportului și turismului românesc.

Ivan Patzaichin, 71 de ani, este cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1968, 1972, 1980 și 1984.