Ivan: Preşedintele nu poate ignora decizia Parlamentului de validare a noului Guvern. O spune o decizie a CCR

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, europarlamentarul Cătălin Ivan, atrage atenția că președintele este obligat de Constituție să respecte decizia Parlamentului privind validarea noii structuri guvernamentale, acesta susținând că Traian Băsescu oferă "sfaturi perfide, care ascund încălcarea legii".

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 13:31
Ivan: Preşedintele nu poate ignora decizia Parlamentului de validare a noului Guvern. O spune o decizie a CCR

Contează ce decide Parlamentul, nu ce sfaturi dă Traian Băsescu, susține Cătălin Ivan.

„Traian Băsescu iar dă sfaturi perfide, care instigă, pe alocuri, la încălcarea legii și Constituției. Lucrurile sunt extrem de simple: nu există posibilitatea ca președintele să ignore decizia Parlamentului de validare a noului Guvern, decât printr-o încălcare flagrantă a Constituției. O spune și decizia CCR numărul 98 din anul 2008: din cazurile prevăzute în articolul 85 din Constituție reiese că numirea miniștrilor de către președinte este un act de executare a hotărârii Parlamentului. Hotărârea Parlamentului este un act obligatoriu, pe care Traian Băsescu nu are cum să-l refuze conform Constituției.

Președintele trebuie să înceteze să mai trateze în mod iresponsabil astfel de chestiuni vitale, deoarece în discuție este stabilitatea României. Trebuie să accepte acest lucru, conform deciziei CCR”, a declarat Cătălin Ivan.